Buzz

Ο Leatherface δεν ζει πια ανάμεσά μας!

στα 10

O Ισλανδός Γκούναρ Χάνσεν, ο ηθοποιός πίσω από τον αυθεντικό «Σχιζοφρενή Δολοφόνο με το Πριόνι» πέθανε στα 68 του χρόνια, ως ένας θρύλος της ιστορίας του κινηματογραφικού τρόμου.

Ο Leatherface δεν ζει πια ανάμεσά μας!

«Ο κόσμος έχει τελείως λανθασμένη ιδέα για μένα. Νομίζουν πως το "The Texas Chainsaw Massace" ήταν το σημαντικότερο πράγμα που συνέβη στη ζωή μου, πως είμαι κάπου πολύ πλούσιος, διάσημος, να υπογράφω αυτόγραφα, πως μου κάνουν φάρσες από το τηλέφωνο στη μέση της νύχτας με ήχους από αλυσοπρίονα και μου λένε αστεία...»

Ο,τι κι αν νόμιζε ο Γκούναρ Χάνσον, ο ρόλος του Leatherface στο κλασικό φιλμ του Τομπ Χούπερ ήταν, είναι και θα είναι ο λόγος για τον οποίο το όνομα του ισλανδικής καταγωγής και κάτα λάθος ηθοποιού θα γράφεται για πάντα με χρυσά γράμματα στην ιστορία του κινηματογραφικού τρόμου.

Διαβάστε ακόμη: Οι 10 καλύτερες ταινίες τρόμου κατά τον Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Gunnar Hansen

Εχοντας αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο του Τέξας το 1973, ο Γκούναρ Χάνσεν είχε ακούσει για το κάστινγκ που γινόταν για την ταινία του Τομπ Χούπερ. Δεν είχε υπόψη του να γίνει ηθοποιός, ούτε ήξερε γενικά τι ήθελε να κάνει στη ζωή του. Μέχρι που τον πλησίασαν από την παραγωγή, παρουσία σκηνοθέτη και σεναριογράφου. «Μου έκαναν τρεις ερωτήσεις πριν με πάρουν για το ρόλο: αν είμαι βίαιος άνθρωπος, αν είμαι τρελός και αν μπορώ να το κάνω. Τους απάντησα πως είμαι περισσότερο και από συνηθισμένος τύπος και πως φυσικά μπορούσα να το κάνω γιατί είναι εύκολο. «Θα σου βάλουμε ψηλά τακούνια για να φαίνεσαι λίγο μεγαλύτερος», συμπλήρωσε ο Τομπ Χούπερ και κάπως έτσι γεννήθηκε ο Leatherface που στιγμάτισε για πάντα τη ζωή του Χάνσεν.

Gunnar Hansen

Από το 1974 μέχρι και μέχρι το θανατό του, ο Γκούναρ Χάνσεν έπαιξε σε σειρά ταινιών δεύτερης διαλογής - η μοίρα του τον ανάγκασε να κρατήσει αλυσοπρίονο σε κάθε δεκαετία της ζωής του («Hollywood Chainsaw Hookers» του 1988, «Mosquito» του 1995 και «Chainsaw Sally του 2004), αρνήθηκε να επιστρέψει τιμητικά στα reboot του «Texas Chainsaw Massacre» επειδή τα θεώρησε ιεροσυλία, έγραψε βιβλία και δούλεψε σε περιοδικά και δεν ξεπέρασε ποτέ το γεγονός πως όταν ο κόσμος τον έβλεπε στο δρόμο τον αντιμετώπιζε για πολλά χρόνια με τρόμο...

Τον Γκούναρ Χάνσεν αποχαιρέτησαν ο Στίβεν Κινγκ, ο Ενγκαρ Ράιτ και άλλοι διάσημοι θαυμαστές του από το Twitter:

Δείτε εδώ τον Γκούναρ Χάνσεν να μιλάει για το «The Texas Chainsaw Massacre» στο HorrorCon του 2015:


Διαβάστε ακόμη: