Buzz

Ο Κένι Μπέικερ θα είναι για πάντα ο R2-D2 της καρδιάς μας

στα 10

Στα 81 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που... έγινε διάσημος ως το σώμα του R2-D2 στις έξι πρώτες ταινίες του «Πολέμου των Αστρων».

Ο Κένι Μπέικερ θα είναι για πάντα ο R2-D2 της καρδιάς μας

«Ο Τζορτζ Λούκας είχε έρθει στο Λονδίνο αναζητώντας κάποιον να χωράει μέσα στο ρομπότ. Στην πραγματικότητα, είχαν ήδη φτιάξει το ρομπότ αλλά δεν μπορούσαν να βρουν κανέναν για να το κινήσει, γιατί ήταν πολύ βαρύ. Οπότε πήγα στο Λονδίνο, στην 20th Century Fox στη Soho Square. Και ήταν εκεί ο Τζορτζ Λούκας με τον παραγωγό Γκάρι Κουρτζ και τον Ρόμπερτ Βατς. Και είπαν πως ήμουν ο κατάλληλος επειδή είχα το τέλειο μέγεθος. Και απλά πήδηξα μέσα στο ρομπότ. Και δεν μου άρεσε καθόλου. Δεν πίστευα πως θα ήταν κάτι πετυχημένο. Οπότε το απέρρριψα τρεις φορές... Είχα σκεφτεί πως θα προτιμούσα να μην είμαι κολλημένος μέσα σε ένα ρομπότ. Με έπεισαν όμως και όπως γνωρίζουμε όλοι ήταν μια τεράστια επιτυχία...»

Παρά το λίγο παραπάνω από το ένα μέτρο του ύψους του, ο Κένι Μπέικερ, αψήφησε κάθε πιθανότητα και κατάφερε να ζήσει και μετά την ενηλικίωσή του, σε αντίθεση με τις προβλέψεις των γιατρών του. Ηταν, βλέπετε, προορισμένος να γίνει μέρος της (ποπ) κουλτούρας του «Πολέμου των Αστρων», παραμένοντας ο αγαπημένoς R2-D2 της κινηματογραφικής ιστορίας.

Διαβάστε ακόμη: Κανένας Τζορτζ Λούκας! Κανένας Τζέι Τζέι Εϊμπραμς! Ανακαλύψτε τον ανυπέρβλητα cult τουρκικό «Πόλεμο των Αστρων»!

Kenny Baker 607

Γεννημένος στο Μπέρμινχαμ από γονείς με κανονικό ύψος, ο Κένι Μπέικερ έγινε μέρος ενός πλανόδιου θιάσου με νάνους το 1951, στη συνέχεια συμμετείχε σε τσίρκο και έμαθε να κάνει σκέιτ στον πάγο, πριν επιλεχθεί για το ρόλο του R2-D2 στον πρώτο «Πόλεμο των Αστρων» το 1977. Εκτός από το ρομπότ, ο Μπέικερ υποδύθηκε και τον Παπλού, το Ιγουοκ στην «Επιστροφή των Τζεντάι» το 1983, ενώ έπαιξε σε μικρούς ρόλους στο «The Elephant Man», στο «Time Bandits», στο «Willow», στο «Flash Gordon», στο «Amadeus» και στο «Labyrinth».

Διαβάστε ακόμη: Τα αγαπημένα ρομπότ του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Kenny Baker 607

Παρά τη διάσημη «φιλία» του με τον C3-PO του Αντονι Ντάνιελς, ο Κένι Μπέικερ είχε εκφράσει μέσα στα χρόνια τη δυσαρέσκειά του από τη συμπεριφορά του Ντάνιελς, ο οποίος ήταν αγενής στον ίδιο αλλά και στους θαυμαστές της ταινίας. Σε κάθε περίπτωση οι δυο τους υπήρξαν οι μόνοι ηθοποιοί που πρωταγωνίστησαν και στις επτά (μέχρι σήμερα) ταινίες του «Πολέμου των Αστρων».

«Δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για τους μικρούς ανθρώπους σαν εμένα στη βιομηχανία. Υπάρχουν μικροί ρόλοι, αλλά δεν είμαστε εμείς που θα κερδίσουμε το κορίτσι στο τέλος της ταινίας... Αλλά ήμουν αρκετά χαρούμενος με τα πράγματα που έκανα. Δεν μπλέχτηκα ποτέ τόσο πολύ ώστε να θεωρώ τον εαυτό μου άνθρωπο του σινεμά. Πάντοτε ήμουν ένας καλλιτέχνης του καμπαρέ. Αυτό ήταν το φόρτε μου.»

Kenny Baker 607 Ο Μαρκ Χάμιλ, ο Κένι Μπέικερ και ο Αντονι Ντάνιελς στην προώθηση του «Πολέμου των Αστρων» τον Ιανουάριο του 1978 στο Μπέρμινχαμ

Η ανηψία του Μπέικερ, Αμπιγκέιλ Σιλντ εξέδωσε το παρακάτω σημείωμα μετά το θάνατό του: «Το περιμέναμε, αλλά αυτό δεν το κάνει λιγότερο θλιβερό. Ειχε μια μεγάλη και πλούσια ζωή. Εφερε πολλή ευτυχία στον κόσμο και γιορτάζουμε το γεγονός ότι αγαπήθηκε παντού στον πλανήτη. Είμαστε πολύ περήφανοι για όσα κατάφερε στη ζωή του». Τη θλίψη τους για το θάνατο του Κένι Μπέικερ εξέφρασαν ο Μαρκ Χάμιλ, ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, όλη η ομάδα παραγωγής του «Πολέμου των Αστρων».

Δείτε ακόμη: Tο υπέροχο νέο τρέιλερ του «Rogue One: A Star Wars Story» είναι κάτι παραπάνω από τη βαριά ανάσα του Darth Vader

Kenny Baker 607

Δείτε εδώ μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές του R2-D2 στην ιστορία του «Πολέμου των Αστρων»:


Διαβάστε και δείτε ακόμη: