Buzz

To σινεμά των αδελφών Κοέν χωρίς τον Τζον Πολίτο!

στα 10

Πέθανε στα 65 του χρόνια ένας από τους πιο διάσημους δευτεραγωνιστές της βιομηχανίας, σχεδόν μόνιμος συνεργάτης των αδελφών Κοέν με τρεις εξαιρετικές εμφανίσεις στο «Miller's Crossing», το «Barton Fink» και το «Big Lebowski».

To σινεμά των αδελφών Κοέν χωρίς τον Τζον Πολίτο!

Η φιλμογραφία του Τζον Πολίτο μετράει περισσότερες από 250 εμφανίσεις σε σινεμά και τηλεόραση, αλλά όπως συμβαίνει στους περισσότερους ηθοποιούς που δεν βρέθηκαν ποτέ στη θέση του πρωταγωνιστή, όλοι τον θυμούνται μόνο αν δουν το προσωπό του και φέρουν στη μνήμη τους τις μικρές, αλλά χαρακτηριστικές στιγμές στη φιλμογραφία των αδελφών Κοέν, με τους οποίους ο Πολίτο έκανε πέντε ταινίες, το «Miller's Crossing», το «Barton Fink», το «The Man Who Wasn't There», το «The Hudsucker Proxy» και το «Big Lebowski»

Κομμένος και ραμμένος για να παίζει τον Ιταλοαμερικάνο γκάνγκστερ, ο Πολίτο θα μπορούσε βέβαια να είχε παίξει μόνο σε αυτές και κυρίως σε τρεις από αυτές, όπου και υπήρξε από καταπληκτικός μέχρι Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο-Σ, με αρχή το «Miller's Crossing» στο ρόλο του Τζόνι Κάσπαρ με τη βαριά προφορά, ιδανική συνέχεια το «Barton Fink» με ένα ρόλο που γράφτηκε πάνω του και τέλος την αξιομνημόνευτη συνάντησή του με τον Τζεφ Μπρίτζες στο «The Big Lebowski» στο ρόλο του ιδιωτικού ντετέκτιβ.

Διαβάστε ακόμη: Αδικία! Οι αδελφοί Κοέν δεν είναι και πολύ ενθουσιασμένοι με το τηλεοπτικό «Fargo»

Jon Polito 607 Miller's Crossing

Jon Polito 607 Barton Fink

Jon Polito 607 The Man Who Wasn't There

Jon Polito 607 The Big Lebowski

Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στην καριέρα του ήταν ο - επιτέλους - πρωταγωνιστικός του ρόλος στις δύο πρώτες σεζόν του τηλεοπτικού «Homicide: Life on the Streets», αλλά και συμμετοχές σε σπουδαίες ταινίες και μεγάλες εμπορικές επιτυχίες, όπως οι «Αδιάφθοροι» του Μπράιαν Ντε Πάλμα, το «Κοράκι» του Αλεξ Πρόγιας, ο «Ποντικομικρούλης» του Ρομπ Μίνκοφ, το «Πράσινο Μίλι» του Φρανκ Ντάραμποντ και άλλα. Πολλοί θα τον θυμούνται και από το ρόλο του Σίλβιο στο «Seinfeld» ή στις εμφανίσεις του στο «Modern Family».

Ο Τζον Πολίτο, ανοιχτά γκέι - ο σύντροφός του εδώ και πολλά χρόνια ήταν ο ηθοποιός Ντάριλ Αρμπουστερ - και ένας από τους ηθοποιούς που οφείλεις πλέον να θυμάσαι το ονομά τους κάθε φορά που τους εντοπίζεις στην αγαπημένη σου ταινία, πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 65 ετών. Αστειευόμενος για το γεγονός πως δεν έγινε ποτέ πρωταγωνιστής έλεγε πάντοτε: «Δέχτηκα όλα όσα μου πρόσφεραν στη ζωή. Είμαι τελείως πουτάνα. Δεν έχω απαιτήσεις. Κάνω τα πάντα.»

Δείτε εδώ μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές στην καριέρα του Τζον Πολίτο:





Διαβάστε ακόμη