Buzz

Ακόμη και νεκρός, ο Τζορτζ Ρομέρο θα είναι πάντα ζωντανός

στα 10

Κανείς δεν έκανε ταινίες για ζόμπι όπως το έκανε εκείνος στη «Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών».

Ακόμη και νεκρός, ο Τζορτζ Ρομέρο θα είναι πάντα ζωντανός

Στα 77 του, μετά από μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα, ο σκηνοθέτης που όρισε ένα ολόκληρο είδος στο σινεμά του τρόμου, πήγε να συναντήσει τους αγαπημένους του ήρωες. Ο Τζορτ Ρομέρο πέθανε την Κυριακή 16 Ιουλίου αφήνοντας πίσω του μια από τις πιο κλασσικές ταινίες του παγκόσμιου σινεμά.

Το «Night of the Living Dead» δεν ήταν απλά ένα zombie flick αλλά μια ταινία που έκανε το κοινό να ανατριχιάσει, τους κριτικούς να διαβάσουν σε αυτή ένα εντυπωσιακά διαπεραστικό κοινωνικό σχόλιο και το σινεμά να ανακαλύψει ένα νέο κινηματογραφικό είδος.

night of the living dead 607

Γυρισμένη για 144 χιλιάδες δολάρια έγινε τεράστια επιτυχία στο μεταμεσονύκτιο κύκλωμα και μπορεί να μην έκανε τον Ρομέρο πλούσιο αφού έχασε τα δικαιώματα του φιλμ όταν οι διανομείς άλλαξαν τον αρχικό τίτλο «Night of the Flesh Eaters», αλλά του χάρισε τον τίτλο του αρχιερέα του είδους.

night of the living dead 607

Τον οποίο ο Ρομέρο χρησιμοποίησε με το παραπάνω γυρίζοντας ένα σίκουελ το 1978 το «Dawn of the Dead» και μέσα στα χρόνια τα«Day of the Dead» (1985), «Land of the Dead» (2005), «Diary of the Dead» (2007) και το «Survival of the Dead» (2009).

Διαβάστε ακόμη: 7 μέρες πριν το Halloween: «Το Ξύπνημα των Νεκρών» του Τζορτζ Ρομέρο

george romero 607

Εκτός από τις ταινίες του με ζωντανούς νεκρούς βεβαίως, ο Ρομέρο ασχολήθηκε και με άλλες πτυχές του σινεμά τρόμου αλλά κι όχι μόνο, κάνοντας φίλμ όπως το «Knightriders», μια ταινία με μονομαχίες πάνω σε μηχανές, το γραμμένο από τον Στίβεν Κίνγκ «Creepshow», το «Monkey Shines» με πρωταγωνιστή έναν φονικό πίθηκο και το «The Dark Half» για το σκοτεινό εγώ ενός συγγραφέα, το οποίο παίρνει το πάνω χέρι.


Δείτε πιο κάτω μερικά από τα σχόλια ανθρώπων όπως ο Ζακ Σνάιντερ, ο Στίβεν Κινγκ η ο Ιλάι Ρόθ για τον θάνατο του Τζορτζ Ρομέρο.