Industry

Ο Γκάρι Μάρσαλ, βετεράνος του Xόλιγουντ, πέθανε στα 81 του χρόνια

στα 10

Υπήρξε σκηνοθέτης μεγάλων επιτυχιών στην τηλεόραση και το σινεμά όπως το «Happy Days» ή το «Pretty Woman».

Flix Team
Ο Γκάρι Μάρσαλ, βετεράνος του Xόλιγουντ, πέθανε στα 81 του χρόνια

Τον αποκαλούσαν «έναν από τους πιο ευγενικούς ανθρώπους στο Χόλιγουντ» και υπήρξε υπεύθυνος για την καριέρα ανθρώπων όπως ο Χένρι Γουίνκλερ, ο Ρον Χάουαρντ κι ο Ρόμπιν Γουίλιαμς μέσα από την δουλειά του στην τηλεόραση, για την οποία δημιούργησε περισσότερες από 14 σειρές και σκηνοθέτησε περισσότερα από χίλια επεισόδια.

Ξεκίνησε την καριέρα του γράφοντας αστεία για το «The Tonight Show» και για το «The Dick Van Dyke Show» και σύντομα δημιούργησε την πρώτη του σειρά «The Odd Couple», βασισμένη στο θεατρικό έργο του Νιλ Σάιμον. Ακολούθησαν σειρές όπως «Happy Days», το «Mork and Mindy» ή το «Laverne and Shirley».

γκάρι μάρσαλ

Δείτε ακόμη: Τα άγνωστα παρασκήνια της παράστασης ζωής του Ρόμπιν Γουίλιαμς

Μετά από μια λαμπρή καριέρα στην τηλεόραση ο Μάρσαλ ξεκίνησε να δουλεύει στον κινηματογράφο την δεκαετία του 80 υπογράφοντας επίσης μεγάλες εμπορικές επιτυχίες όπως το «The Flamingo Kid» το «Overboard» ή το «Beaches» και φυσικά το «Pretty Woman» που έγινε τεράστια επιτυχία, μεταμόρφωσε την Τζούλια Ρόμπερτς σε σταρ και ήταν η αρχή μιας σειράς από ταινίες που οι δυο τους γύρισαν μαζί.

γκάρι μάρσαλ τζούλια ρόμπερτς, 607

Δείτε ακόμη: «Pretty Woman» Reunion - 25 χρόνια μετά

Η τελευταία ταινία που γύρισε ήταν το φετινό «Η Γιορτή της Μητέρας» (με την Ρόμπερτς να είναι παρούσα κι εδώ), ίσως όχι η καλύτερη της φιλμογραφίας του, αλλά ενδεικτική της αφοσίωσής του σε ένα σινεμά που προσπαθούσε πάντα να προσφέρει αξιοπρεπή διασκέδαση σε ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό.

Δείτε ακόμη: Το Χόλιγουντ ψηφίζει τις 100 πιο αγαπημένες του τηλεοπτικές σειρές!