Industry

Δείτε πρώτοι τη Μέριλ Στριπ να... ροκάρει!

στα 10

Κερδίστε προσκλήσεις για την avant premiere του «Η Ρίκι και η Ροκ» αυτή τη Δευτέρα.

Flix Team
Δείτε πρώτοι τη Μέριλ Στριπ να... ροκάρει!

Η Μέριλ Στριπ μπορεί να κάνει τα πάντα. Μπορεί όμως και να τραγουδά παρασύροντας τα πλήθη και να παίζει κιθάρα καλύτερα απ' τον Νιλ Γιανγκ; Μάλλον μπορεί... Στη νέα της ταινία, «Η Ρίκι και η Ροκ», η Μέριλ επιστρατεύει το εντυπωσιακό φωνητικό της ταλέντο σε μια συγκινητική, ανατρεπτική και αστεία ιστορία για μια διαφορετική και μάλλον εκκεντρική μητέρα που προτίμησε να κυνηγήσει το ροκ εν ρολ όνειρο της, ακόμα κι όταν αυτό την απομάκρυνε από την οικογένειά της.

Διαβάστε ακόμη: Crank it up to 11'. Η Μέριλ Στριπ αποκαλύπτει ότι το πρώτο μάθημα κιθάρας το έκανε με τον Νιλ Γιανγκ!

ricki and the flash 607

Ο Τζόναθαν Ντέμι σκηνοθετεί, η Ντιάμπλο Κόντι υπογράφει το σενάριο και το καστ συμπληρώνουν η κόρη της Μέριλ Στριπ, Μέιμι Γκάμερ, ο Κέβιν Κλάιν και, μαζί με τη δική του κιθάρα, ο Ρικ Σπρίνγκφιλντ. Η Ρίκι της ταινίας, περισσότερο από κάθε τι άλλο, ήθελε να κάνει καριέρα στη ροκ μουσική. Αποφασισμένη να ακολουθήσει το όνειρό της, εγκατέλειψε νωρίς την οικογένειά της. Οταν μια ημέρα δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον πρώην άντρα της, να επιστρέψει σπίτι για να σταθεί στην αποξενωμένη κόρη της, Τζούλι, που παίρνει διαζύγιο, έρχεται αντιμέτωπη με όλα τα διλήμματα του παρελθόντος. Ομως η μουσική είναι για αυτήν στάση ζωής. Ακόμα και αυτή την έσχατη στιγμή επιστρατεύει το μεγαλύτερο έρωτά της, τη ροκ, για να προσεγγίσει τα αποξενωμένα μέλη της οικογένειάς της: τον πρώην άντρα της με τη δεύτερη τέλεια σύζυγο του, τον μεγαλύτερο γιο της που ετοιμάζεται να παντρευτεί, αλλά δεν σκοπεύει να την καλέσει στον γάμο, και τον μικρότερο που δεν χαίρεται ιδιαίτερα με την επίσκεψή της. Διότι η κιθάρα και η ροκ της ανήκουν με κάθε κόστος και είναι έτοιμη να το αποδείξει.

Δείτε ακόμη: Η Μέριλ Στριπ will rock you: πρώτο trailer για το «Ricki and the Flash»

ricki and the flash 607

«Ολοι έχουμε ένα κομμάτι του παρελθόντος μας που θα θέλαμε να αλλάξουμε,» λέει ο σκηνοθέτης Τζόναθαν Ντέμι. «Οταν η Ρίκι βλέπει την κόρη της να διαλύεται, νιώθει ότι έχει την ευκαιρία να εξιλεωθεί και να διορθώσει όλες τις κακές επιλογές που έκανε στο παρελθόν». Κι η Μέριλ Στριπ συμπληρώνει, «Ολοι πρέπει να ζούμε με τα λάθη μας. Νομίζω ότι η Ρίκι εύχεται τα παιδιά της να τη συμπαθούσαν περισσότερο, να την καταλάβαιναν. Αλλά έχει καθαρή ματιά στα πράγματα. Η Ρίκι ζει τη στιγμή. Συμπεριφέρεται παρορμητικά. Είναι ανακουφιστικό να υπάρχει κάποιος που δεν συμπεριφέρεται όπως θα ήταν αναμενόμενο. Μας λέει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό, γιατί αυτός είναι ο χαρακτήρας της».

Διαβάστε ακόμη: Ακούστε την Μέριλ Στριπ να τραγουδάει το «Bad Romance» της Lady Gaga!

ricki and the flash 607

Στο «Η Ρίκι και η Ροκ» ο Τζόναθαν Ντέμι θέλησε η μουσική να ηχογραφηθεί ζωντανά κι όχι σε playback. Οι Flash έγιναν κανονικό συγκρότημα. Η Μέριλ Στριπ τραγουδάει και παίζει κιθάρα η ίδια. «Με ένα τέτοιο ανθρωποκεντρικό φιλμ, πρέπει να δείχνουμε τους ανθρώπους αληθοφανείς» εξηγεί ο σκηνοθέτης. «Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό κάτι άλλο από ένα πραγματικό συγκρότημα. Το συνηθισμένο είναι να κάνουν ότι παίζουν και να ντύνουμε μετά τη σκηνή με ένα έτοιμο κομμάτι. Αλλά εγώ δεν το ήθελα αυτό. Ηθελα μία καλή μπάντα με τη Μέριλ να εμφανίζεται και να παίζει». Η Μέριλ Στριπ, που διαθέτει ταλέντο στο τραγούδι, έκανε μαθήματα για μήνες για να παίζει την κιθάρα με τον κιθαρίστα Λάρι Σάλτσμαν και τον θρυλικό Νιλ Σίτρον. «Στην αρχή, έμαθα σε ακουστική κιθάρα με έναν δάσκαλο στη Νέα Υόρκη και μετά από έναν μήνα έπιασα την ηλεκτρική κιθάρα» εξηγεί η ηθοποιός. «Δούλευα κάθε μέρα με τον Νιλ Σίτρον, που είναι ιδιοφυής δάσκαλος κιθάρας. Η ηλεκτρική κιθάρα ήταν πιο εύκολη. Αλλά τα λάθη είναι πολύ πιο εκκωφαντικά. Με την ακουστική, τη γλιτώνεις. Με την ηλεκτρική, πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος γιατί το φάλτσο σπάει τζάμια».

ricki and the flash 607

To Flix και η Feelgood σάς καλούν να δείτε πρώτοι το «Η Ρίκι και η Ροκ» στην avant premiere της ταινίας που θα γίνει τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, στον κινηματογράφο Ελληνίς Cinemax Class, στις 21.00 (ώρα προσέλευσης 20.30). Για να κερδίσετε μία διπλή πρόσκληση για την avant premiere μπείτε εδώ στη σελίδα μας στο facebook και κάντε like, comment ή share στο post. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου και οι νικητές θα ειδοποιηθούν με direct message.

Η ταινία «Η Ρίκι και η Ροκ» («Ricki and the Flash») θα βγει στις αίθουσες την Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου, από τη Feelgood Entertainment. Διαβάστε και δείτε περισσότερα για την ταινία εδώ.

ricki and the flash poster 607