Buzz

Το «Donnie Darko» θα αποκτήσει επιτέλους το σίκουελ που του αξίζει

στα 10

Ο σκηνοθέτης του υπέρτατου cult classic των ’00s, Ρίτσαρντ Κέλι, ανακοίνωσε το σχέδιό του να επιστρέψει στο αλλόκοτο σύμπαν της ταινίας με κάτι ακόμα πιο φιλόδοξο.

Το «Donnie Darko» θα αποκτήσει επιτέλους το σίκουελ που του αξίζει

Το 2001, το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο ενός παντελώς άγνωστου Αμερικανού σκηνοθέτη έσκασε σαν βόμβα από το πουθενά, για να κάνει αίσθηση με μια αλλόκοτη ιστορία ενηλικίωσης, εφηβικής απόγνωσης, ’80s αναφορών και εναλλακτικής επιστημονικής φαντασίας, που απέσπασε συγκρίσεις με το σινεμά του Ντέιβιντ Λιντς.

Αν και αρχικά γνώρισε περιορισμένη διανομή στην Αμερική (στη χώρα μας δεν κυκλοφόρησε ποτέ στις αίθουσες), το «Donnie Darko» σύντομα απέκτησε ιλιγγιώδες cult status και ορδές φανατικών οπαδών, μας σύστησε τον μελλοντικό σταρ Τζέικ Τζίλενχαλ (και την αδελφή του, Μάγκι) και παραμένει μέχρι σήμερα μια από τις ιδιαίτερες αμερικανικές ταινίες των ’00s.

Διαβάστε ακόμη: Οι ρέπλικες ζουν ανάμεσά μας στο πρώτο teaser trailer του «Blade Runner 2049»

Donnie Darko 607

Από τότε, ο σκηνοθέτης της, Ρίτσαρντ Κέλι, δεν κατάφερε δυστυχώς να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες που δημιούργησε με το εντυπωσιακό ντεμπούτο του, αρχικά αποσπώντας έντονες αποδοκιμασίες στο Φεστιβάλ Καννών με το χαοτικό «Southland Tales» του 2006, και στη συνέχεια μια μάλλον χλιαρή αποδοχή με το «The Box» του 2009. Οσο για το ανεπίσημο σίκουελ, «S. Darko» (2009), με το οποίο ο δημιουργός της πρωτότυπης ταινίας δεν είχε καμία ανάμειξη, όσο λιγότερα ειπωθούν τόσο το καλύτερο.

Να όμως που 16 ολόκληρα χρόνια μετά την πρεμιέρα της ταινίας στο Φεστιβάλ του Σάντανς, ο Κέλι ανακοίνωσε τις προθέσεις του να επισκεφθεί ξανά το σύμπαν του «Donnie Darko» με «κάτι πολύ μεγαλύτερο και πιο φιλόδοξο», όπως δήλωσε κάτα τη διάρκεια μιας συνέντευξης με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του φιλμ σε Blu-ray. «Είναι μεγάλο και ακριβό, και νομίζω ότι έχουμε ακόμα καιρό για να φτάσουμε εκεί. Θέλω να σιγουρευτώ ότι έχουμε το budget για να το κάνουμε όπως πρέπει και να μην συμβιβαστούμε με τίποτα. Ακόμα μια ιστορία σε αυτόν τον κόσμο χρειάζεται πόρους και πρέπει να το εξασφαλίσουμε αυτό. Χρειάζομαι να ολοκληρώσω πρώτα την επόμενη ταινία μου και μετά να επιστρέψω και να ασχοληθώ με αυτό».

Μέχρι τότε, μπορείτε να δείτε παρακάτω το νέο τρέιλερ του «Donnie Darko» που κυκλοφόρησε πέρσι με αφορμή την επανέκδoση του φιλμ σε ψηφιακή αποκατάσταση (η ίδια εκδοχή είναι που κυκλοφόρησε μόλις στην Αγγλία σε Blu-ray) καθώς και μια καινούργια συνέντευξη με τον Κέλι.



Διαβάστε ακόμη