Buzz

Ποιος εκβιάζει τον Ρίτσαρντ Γκιρ;

στα 10

«Εχω πέσει θύμα εκβιασμού» αποκαλύπτει ο Ρίτσαρντ Γκιρ.

Ποιος εκβιάζει τον Ρίτσαρντ Γκιρ;

Η ρήξη με τους παραγωγούς και συνεργάτες του, έχουν οδηγήσει τον Ρίτσαρντ Γκιρ σε αδιέξοδο και σε σημείο να καταγγέλει δημόσια ότι «τον εκβιάζουν», ζητώντας μισό εκατομμύριο δολάρια για να του επιτρέψουν να συνεχίσει τη δουλειά του.

Η υπόθεση αφορά την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Τζορτζ Κρέιν, «Bones of the Master: A Buddhist Monk's Search for the Lost Heart of China» (2000). Το βιβλίο αφηγείται τις περιπέτειες του Τσουνγκ Τσάι, ενός νεαρού μοναχού που είδε τον Κόκκινο Στρατό να καταστρέφει το 1959 το μοναστήρι του και το έσκασε 3.000 μίλια μακριά, στην Αμερική, όπου δεκαετίες μετά τον συναντάμε ως Δάσκαλο. Ο Τσουνγκ Τσάι πείθει τον αμερικανό φίλο του να τον ακολουθήσε σ' ένα ταξίδι πίσω στην Κίνα, σε αναζήτηση του τόπου και των αναμνήσεών του.

Θυμηθείτε κι αυτό: Οταν το Flix συνάντησε τον Ρίτσαρντ Γκιρ

richard gere 607 1

Ο γνωστός Βουδιστής Ρίτσαρντ Γκιρ έχει εμπλακεί σε συζητήσεις για την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου το 2009, με σκοπό να σκηνοθετήσει, να πρωταγωνιστήσει και να υπογράψει και την παραγωγή της ταινίας. Ομως, σύμφωνα πάντα με τον ηθοποιό, η εταιρία Random Acts Entertainment (ιδιοκτησίας Σκοτ και Αννα Ελάιας) με την οποία συνεργάστηκε και αγόρασε εξ ημισείας τα δικαιώματα του βιβλίου (σύμφωνα με τον Γκιρ έχει πληρώσει στους Ελάιας ήδη 35.000 δολάρια, το ποσοστό του, από το 2015) τον πούλησε.

Ενώ έχουν υπογράψει συμβόλαιο για κοινή συμπαραγωγή, «μετά από καλλιτεχνικές διαφορές για την μεταφορά της ιστορίας στην οθόνη», οι Ελάις δεν πλήρωσαν ποτέ το δικό τους μερίδιο και το όλο πρότζεκτ κόλλησε.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ρίτσαρντ Γκιρ θυμάται τον Χερμπ Ριτς...

richard gere 607 2

Ο δικηγόρος του Γκιρ εξηγεί ότι όλα οφείλονται στο σενάριο που κατέθεσε η Αννα Ελάις και το οποίο δεν άρεσε καθόλου στον πελάτη του. «Για να δεσμευτεί ο κύριος Γκρι με ένα πρότζεκτ, ως πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης, οφείλει να εγκρίνει το ολοκληρωμένο σενάριο. Η κυρία Ελάιας δεν έκανε ποτέ τις διορθώσεις και δεν παρουσίασε καμία άλλη εκδοχή σύμφωνα με τις από κοινού συζητήσεις τους...»

Κι όχι μόνο αυτό, καταγγέλει ο Γκιρ. Αλλά οι Ελάιας εξαφανίστηκαν. Δεν πλήρωσαν τα υπόλοιπα χρήματα για τα δικαιώματα και τώρα τον απειλούν: «αν δεν τους δώσω 500.000 δολάρια για να "αποσύρουν" το ενδιαφέρον τους για την ταινία, θα χάσουμε τα δικαιώματα του βιβλίου».

Ο Γκιρ απάντησε με μήνυση στην Random Acts Entertainment και δημόσια αποκάλυψη όσων συμβαίνουν.

Διαβάστε περισσότερα: