Buzz

Η αρκούδα από την «Επιστροφή» επιτέλους μιλά!

στα 10

Ο stuntman Γκλεν Ενις είναι ο άνθρωπος που «υποδύθηκε» την αρκούδα στο φιλμ του Ινιαρίτου.

Η αρκούδα από την «Επιστροφή» επιτέλους μιλά!

Η σκηνή στην οποία ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο πέφτει θύμα της επίθεσης μιας αρκούδας, είναι μια από τις πλέον συζητημένες στην «Επιστροφή» και τόσο πειστική που σε κάνει να αναρωτιέσαι «πως την γύρισαν;»

Η αρκούδα είναι φυσικά ψηφιακή, όμως πριν το CGI αναλάβει δράση, υπήρξε ένας άνθρωπος που φόρεσε μια στολή και μιμήθηκε τις κινήσεις της αρκούδας προκειμένου οι άνθρωποι των εφέ να έχουν την βάση πάνω στην οποία θα δούλευαν.

the revenant bear gif

Ο 51χρονος stuntman Γκλεν Ενις εξηγεί: «Στις πρόβες φορούσα μια μπλε στολή με το κεφάλι μιας αρκούδας. Φυσικά δεν είναι κάτι που δείτε στην ταινία, αφού αντικαταστάθηκε με την βοήθεια της τεχνολογίας, όμως ο Αλεχάντρο ήθελε να συμπεριφέρομαι και να κινούμαι με τον τρόπο που θα το έκανε μια αληθινή αρκούδα. Ακόμη κι αν ήμουν μια μεγάλη Στρουμφ αρκούδα, θα έπρεπε να είμαι όσο πιο πειστικός γίνεται».

the revenant bear gif

Ο Ενις μελέτησε την φυσιολογία και την συμπεριφορά των ζώων και είδε πολλά βίντεο με επιθέσεις αρκούδων, οι οποίες όπως λεει «θυμίζουν πολύ το παιχνίδι μιας γάτας με ένα ποντίκι».

the revenant bear gif

Οσο για την περιβόητη φήμη που κυκλοφόρησε πριν το φιλμ βγει στις αίθουσες, πως η αρκούδα βιάζει τον χαρακτήρα του Λεονάρντο, ο Ενις λέει πως «ξεκίνησε μάλλον από ανθρώπους που δεν έχουν ζωή. Ναι περάσαμε πολλές ώρες όπου κυλιόμασταν στο χώμα με τον Λεονάρντο αλλά ήταν κάτι που το θέλαμε και οι δυο».

Ποιος το περίμενε; Η αρκούδα έχει και χιούμορ!

Διαβάστε την κριτική του Flix για την ταινία

Διαβάστε τα πάντα για το «The Revenant» εδώ: