Buzz

Η Ρενέ Ρούσο λυπάται που δεν έκανε σεξ με τον Τζέικ Τζίλενχαλ

στα 10

Μ' έναν εξαιρετικό δεύτερο ρόλο στο «Nightcrawler», η Ρενέ Ρούσο εξηγεί τα καλά και τα κακά του… να κοιμάσαι με τον σκηνοθέτη σου!

Η Ρενέ Ρούσο λυπάται που δεν έκανε σεξ με τον Τζέικ Τζίλενχαλ

Το «Nightcrawler» είναι μια από τις ταινίες που ονομάζουμε sleeper hits, ένα ατμοσφαιρικό, ελαφρώς παρανοϊκό θρίλερ για τον κόσμο των media, που έφτασε στις αμερικανικές αίθουσες χωρίς τυμπανοκρουσίες και, αυξάνοντας ολοένα το box office του, εμφανίζεται σταθερά στις λίστες δημοσιογράφων και ενώσεων με τις καλύτερες ταινίες του 2014.

Κεντρικός ήρωας είναι ο Λου Μπλουμ του Τζέικ Τζίλενχαλ, ο οποίος, στο σημερινό Λος Αντζελες, μακριά από τα celebrities και τις φωτογραφήσεις, στο σκοτάδι της νύχτας και του εγκλήματος, απεγνωσμένος να βρει μια δουλειά, ανακαλύπτει τις ιλιγγιώδεις ταχύτητες του αστυνομικού ρεπορτάζ. Διεισδύει σ’ ένα ανεξάρτητο τηλεοπτικό συνεργείο που μαγνητοσκοπεί τρακαρίσματα, πυρκαγιές, φόνους κι όποια καταστροφή βρεθεί στο διάβα του και, μαζί τους, ο Λου βυθίζεται στην απειλητική, επικίνδυνη σφαίρα του «nightcrawling», εκεί όπου ο λυγμός της κάθε σειρήνας του περιπολικού ακούγεται σα λαχείο και τα θύματα μεταφράζονται σε δολάρια. Με τη βοήθεια της Νίνα, μιας βετεράνου στις τοπικές τηλεοπτικές ειδήσεις, ο Λου θριαμβεύει. Στη διψασμένη αναζήτηση υλικού, γίνεται ο σταρ της δικής του ιστορίας.

nightcrawler 607

Τη Νίνα ενσαρκώνει η Ρενέ Ρούσο και την ταινία σκηνοθετεί ο Νταν Γκίλροϊ, που τυχαίνει να είναι ο από εικοσαετίας σύζυγός της. Και μπορεί αυτός να μην είναι ο λόγος που η Ρούσο δεν έχει ούτε μια on camera ερωτική σκηνή με τον Τζέικ Τζίλενχαλ στην ταινία, αλλά η ηθοποιός δεν κρύβει την… απογοήτευσή της σε συνέντευξη που έδωσε στο vulture.

nightcrawler 607

«Διάβασα το σενάριο μόλις το τελείωσε ο Νταν,» εξηγεί η ηθοποιός, «και σκέφτηκα, είναι τόσο τέλειο, δε θα γίνει ποτέ ταινία. Υπήρχαν άνθρωποι που ήθελαν να τη χρηματοδοτήσουν, αλλά επέμεναν ότι χρειάζονταν μια ερωτική σκηνή, ανάμεσα σε μένα και στον Τζέικ, ενώ ο Ντάνι υποστήριζε ότι δεν υπήρχε κάτι που να μπορεί να δείξει και που να είναι τόσο ενδιαφέρον ή τόσο έντονο, όσο εκείνα που φαντάζονται οι θεατές. Κανείς από το κοινό δε μας ρώτησε ποτέ τι συμβαίνει μεταξύ τους στην κρεβατοκάμαρα. Οταν ο Τζέικ, σε μια σκηνή, λέει “και θέλω να κάνεις αυτό που σου ζητάω, όχι σαν την προηγούμενη φορά”, κανείς δεν αναρωτιέται τι είναι “αυτό”, γιατί η φαντασία του καθενός είναι πιο δημιουργική από το όποιο πλάνο. Η δική μου αίσθηση είναι ότι… (βήχει)».

Περισσότερο «Nightcrawler»: