Buzz

«Η Κόρη του Ρέμπραντ»: Νέα ταινία για τον Νίκο Παναγιωτόπουλο

στα 10

Συνεχίζοντας να δουλεύει σε πυρετικούς ρυθμούς, ο ακούραστος Ελληνας σκηνοθέτης ξεκινά γυρίσματα σε λίγες μέρες.

Flix Team
«Η Κόρη του Ρέμπραντ»: Νέα ταινία για τον Νίκο Παναγιωτόπουλο

Λίγους μήνες αφ΄ότου η τελευταία του ταινία «Λιμουζίνα» βγήκε στις αίθουσες, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ετοιμάζεται για τα γυρίσματα του 17ου φιλμ της καριέρας του, στις 20 Μαΐου.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που συνόδεύει την ανακοίνωση της επικείμενης έναρξης των γυρισμάτων, η «Κόρη του Ρέμπραντ» είναι μια κωμωδία και ταυτόχρονα μια ταινία μυστηρίου για την αναζήτηση ενός άγνωστου και πιθανόν ανύπαρκτου πίνακα ζωγραφικής.

Με αυτή την αφορμή το φιλμ προσεγγίζει για μια ακόμη φορά θεματικές στις οποίες ο Νίκος Παναγιωτόπουλος επιστρέφει συχνά, όπως η φθορά των ανθρωπίνων σχέσεων, το είναι και το φαίνεσθαι ή το μπλέξιμο του λογικού με το παράλογο….

Η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια μιας μεγαλοαστικής δεξίωσης, στους πολυτελείς εσωτερικούς χώρους και στους υπέροχους κήπους μιας εντυπωσιακής έπαυλης, όπου δίνει το παρόν η αφρόκρεμα της Αθηναϊκής κοινωνίας. Τα χιουμοριστικά στιγμιότυπα, διακοσμούν μια πλοκή σχεδόν αστυνομική αλλά εξ’ ίσου ξεκαρδιστική, αφού όλα γυρίζουν από την σοβαροφάνεια στη φάρσα, σε μια ταινία που σε τελευταία ανάλυση φωτογραφίζει παραμορφωτικά την ανεκδιήγητη πραγματικότητα που ζούμε, σε μια εποχή που τα όρια μεταξύ του πλαστού και του γνήσιου, είναι κάτι περισσότερο από δυσδιάκριτα.

Το σενάριο της ταινίας είναι γραμμένο από τον ίδιο τον Παναγιωτόπουλο, τον Ζάχο Παπαζαχαρίου και τον Μισέλ Φάις ενώ στην ταινία θα πρωταγωνιστούν μια σειρά από ηθοποιούς, πολλοί από τους οποίους επιστρέφουν για πολλοστή φορά στο κινηματογραφικό του σύμπαν.

Αναμεσά τους οι Γιάννης Μπέζος, Χρήστος Λούλης, Λάκης Λαζόπουλος, Αλεξία Καλτσίκη, Δήμητρα Ματσούκα, Δούκισσα Νομικού, Δημήτρης Καταλειφός, Δημήτρης Πιατάς, Γιάννης Στάνκογλου, Φωτεινή Μπαξεβανη, Νίκος Χατζόπουλος. Νίκος Καρδώνης, Μάκης Παπαδημητρίου, Αλκης Παναγιωτίσης, Νικόλας Χανάκουλας, Γιώργος Χρυσοστόμου, Γιώργος Κοτανίδης, Χάρης Φραγκούλης, Γιάννης Παπαδόπουλος. Ευαγγελία Καρακατσάνη.

Διευθυντής φωτογραφίας της ταινίας θα είναι ο Κωστής Γκίκας, το μοντάζ θα κάνει ο Νίκος Πάστρας, τον ήχο ο Ορέστης Καμπερίδης τα ντεκόρ ο Διονύσης Φωτόπουλος, τα κοστούμια η Μαριάννα Σπανουδάκη τκαι την μουσική ο Σταμάτης Κραουνάκης. Η παραγωγή είναι του Κωνσταντίνου Αλατά για την Alatas Films και της Filmiki Productions.

Διαβάστε ακόμη: