Industry

Ρεκόρ για τον Βέρνερ Χέρτζογκ

στα 10

Με ένα από τα καλύτερα ανοίγματα της χρονιάς (σε αναλογία αιθουσών), το τρισδιάστατο «Cave of Forgotten Dreams» του Βέρνερ Χέρτζογκ υπολογίζεται πως θα γίνει η μεγαλύτερη επιτυχία του ιδιόρρυθμου σκηνοθέτη στο αμερικανικό box - office.

Ρεκόρ για τον Βέρνερ Χέρτζογκ
O Χέρτζογκ στη «Σπηλιά των Ξεχασμένων Ονείρων»

Με διανομή μόνο σε πέντε αίθουσες σε Νέα Υόρκη, Λος Αντζελες και Σικάγο, το τρισδιάστατο «Cave of Forgotten Dreams» του Βερνερ Χέρτζογκ συγκέντρωσε 127,500 δολάρια (25.000 δολάρια ανά αίθουσα μέσο όρο), με αποτέλεσμα η ΙFC Films να προγραμματίζει την έξοδο της ταινίας σε 15 κινηματογράφους για την επόμενη εβδομάδα.

Ταυτόχρονα η εντυπωσιακή πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ του Χέρτζογκ (η οποία συνοδεύτηκε από εξαιρετικές κριτικές) αποτελεί και την καλύτερη στην ιστορία του σκηνοθέτη ξεπερνώντας τόσο το «Encounters at the End of the World» του 2008, όσο και την «Αυγή της Απόδρασης» του 2007. Η τελευταία, μαζί με το «Grizzly Man» του 2005 παραμένει και η μεγαλύτερη επιτυχία του Χέρτζογκ στο αμερικανικό box office με σύνολο 5.5 περίπου εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις. Το αυξημένο εισητήριο λόγω των 3D προβολών, ωστόσο, υπολογίζεται ότι θα βοηθήσει το «Cave of Forgotten Dreams» να ξεπεράσει την «Αυγή της Απόδρασης» και να γίνει το μεγαλύτερο box office χιτ του βετεράνου σκηνοθέτη.

Το «Cave of Forgotten Dreams», που έκανε την αμερικανική του πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Τορόντο και την ευρωπαϊκή στη φετινή Μπερλινάλε αφηγείται τις περιπέτειες μιας αποστολής στο δύσβατο σπήλαιο Σοβέ στην Γαλλία, εκεί όπου βρίσκονται τα πιο αρχαία δείγματα ανθρώπινης τέχνης.