Buzz

Καλώς ήρθατε (ξανά) στο Μάντερλεϊ: Πρώτο τρέιλερ για τη «Ρεβέκκα» του Μπεν Γουίτλι

στα 10

Ο Μπεν Γουίτλι διασκευάζει το ομότιτλο μυθιστόρημα της Δάφνης Ντι Μοριέ που άφησε στην ιστορία ο Αλφρεντ Χίτσκοκ. Δείτε το τρέιλερ του «Rebecca» με τους Αρμι Χάμερ και Λίλι Τζέιμς.

Καλώς ήρθατε (ξανά) στο Μάντερλεϊ: Πρώτο τρέιλερ για τη «Ρεβέκκα» του Μπεν Γουίτλι

Παραγωγή του Netflix, το όνειρο ζωής του Μπεν Γουίτλι («A Field in England», «High-Rise») τον βρίσκει επιτέλους να ολοκληρώνει το ριμέικ της ταινίας του Αλφρεντ Χίτσκοκ από το 1940 (βασισμένο με τη σειρά του στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Δάφνης Ντι Μοριέ) με τον Αρμι Χάμερ και την Λίλι Τζέιμς στους ρόλους του ζευγαριού που άφησαν στην ιστορία ο Λόρενς Ολίβιε και η Τζόαν Φοντέιν και την Κριστίν Σκοτ Τόμας να αποθεώνει την κα. Ντάνβερς που σημάδεψε ανεξίτηλα η Τζούντιθ Αντερσον.

rebecca 607

Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας ορφανής κοπέλας, η οποία παραθερίζει με την ηλικιωμένη προστάτιδά της σε κάποιο γαλλικό θέρετρο. Σε μία από τις πρωινές της βόλτες στην παραλία, συναντά τυχαία έναν άνδρα, ο οποίος στέκεται στην άκρη ενός υψώματος και, όπως δείχνουν όλα, ετοιμάζεται να βάλει τέλος στη ζωή του. Η κοπέλα τον αποτρέπει και αρχίζει να περνά όλο και περισσότερο χρόνο μαζί του. Οπως αποκαλύπτεται, ο μυστηριώδης άνδρας, γνωστός Βρετανός αριστοκράτης, έχει πρόσφατα χάσει την σύζυγό του. Οι μέρες περνούν, το ζευγάρι έρχεται όλο και πιο κοντά και την μέρα που εκείνη και η προστάτιδά της ετοιμάζονται για το επόμενο μακρινό τους ταξίδι, ο Λόρδος ζητά από την κοπέλα να τον παντρευτεί. Φτάνοντας στην απομονωμένη έπαυλη του, το φημισμένο Μάντερλεϊ, ο νέος της σύζυγος, την παρουσιάζει στο υπηρετικό προσωπικό και στους γνωστούς που παρελαύνουν ο ένας μετά τον άλλον για να γνωρίσουν την νέα οικοδέσποινα. Αταίριαστη στον νέο της ρόλο και ανίκανη να κερδίσει τους υψηλούς καλεσμένους αλλά και το ίδιο το προσωπικό, η ηρωίδα παραμένει στην σκιά της μυστήριας Ρεβέκκας, της προηγούμενης κυρίας του Μάντερλεϊ που χάθηκε στη θάλασσα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

rebecca 607

Η «Ρεβέκκα» υπήρξε η πρώτη ταινία που έκανε ο Αλφρεντ Χίτσκοκ μετακομίζοντας στην Αμερική και η μόνη που έχει κερδίσει Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Πριν αναφωνήσετε ότι «δεν το ζήτησε κανείς», δείτε το τρέιλερ της εκδοχής του Μπεν Γουίτλι παρακάτω και ίσως να δημιουργήσει την αγωνία να δείτε τι έχει κάνει με ένα υλικό που μοιάζει εμβληματικό και διαχρονικό όσο λίγα.


Η «Ρεβέκκα» του Μπεν Γουίτλι θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 21 Οκτωβρίου.

Rebecca Poster