Φεστιβάλ / Βραβεία

«Raw»: Αυτή είναι η ταινία τρόμου που προκάλεσε πολλαπλές λιποθυμίες στο Φεστιβάλ του Τορόντο!

στα 10

Και θα έχετε σύντομα την ευκαιρία να διαπιστώσετε το γιατί στη μεταμεσονύχτια προβολή του φιλμ στις προσεχείς Νύχτες Πρεμιέρας.

«Raw»: Αυτή είναι η ταινία τρόμου που προκάλεσε πολλαπλές λιποθυμίες στο Φεστιβάλ του Τορόντο!

Στην οικογένεια της Ζιστίν όλοι είναι κτηνίατροι και vegeterian. Εξαιρετικά ευφυής, η νεαρή κοπέλα ετοιμάζεται στα 16 της να ξεκινήσει την πρώτη της χρονιά στη σχολή κτηνιατρικής όπου σπουδάζει επίσης η μεγαλύτερη αδελφή της. Σε ένα από τα καψόνια που συνοδεύουν τη μύησή της στη φοιτητική ζωή, εξαναγκάζεται ενάντια στις αρχές της να φάει ωμό κρέας για πρώτη φορά στη ζωή της, μια πράξη που θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες, καθώς ο πραγματικός εαυτός της αρχίζει να αναδύεται στην επιφάνεια.

Αυτή είναι η επίσημη σύνοψη του «Raw», του σκηνοθετικού ντεμπούτου της Γαλλίδας Ζουλιά Ντουκορνό, το οποίο έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο τμήμα Εβδομάδα Κριτικής του φετινού Φεστιβάλ Καννών, όπου κέρδισε το βραβείο FIPRESCI της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών και απέσπασε εξαιρετικά ευνοϊκές κριτικές.

Διαβάστε ακόμη: Οδηγός Επιβίωσης για το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας

Raw 607

Οπως φαίνεται, όμως, οι θεατές στο Φεστιβάλ του Τορόντο, όπου η ταινία προβλήθηκε πρόσφατα στο τμήμα Midnight Madness, δεν είχαν τις ίδιες αντοχές, καθώς κατά τη διάρκεια της προβολής κάποια άτομα από το κοινό αντέδρασαν σε μερικές από τις πιο ακραίες και ενοχλητικές σκηνές του φιλμ με... λιποθυμίες, αναγκάζοντας τους υπεύθυνους να καλέσουν ασθενοφόρο!

«Ενα ασθενοφόρο χρειάστηκε να κληθεί στο χώρο της προβολής, καθώς η ταινία αποδείχθηκε υπερβολικά έντονη για μερικούς θεατές», εξήγησε ο εκπρόσωπος της ταινίας στο Φεστιβάλ, συμπληρώνοντας ότι είχε να δει τέτοιες σωματικές αντιδράσεις από την εποχή του «Αντίχριστου» του Λαρς φον Τρίερ.

Raw 607

Η σκηνοθέτιδα θα πρέπει να είναι μάλλον περήφανη που η ταινία της, ένα μείγμα ιστορίας ενηλικίωσης για τη σχέση ανάμεσα σε δύο αδελφές και ακραίου φιλμ φρίκης με κανιβαλικές τάσεις, είχε παρόμοιο αντίκτυπο με εκείνη του Δανού βασιλιά της πρόκλησης. Οσο για μας, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε την προβολή της ταινίας στο μεταμεσονύχτιο τμήμα των προσεχών Νυχτών Πρεμιέρας (με τον τίτλο «Ωμότητες») για να διαπιστώσουμε με τα ίδια μας τα μάτια (και το στομάχι) προς τι όλος αυτός ο θόρυβος.

Η ταινία δεν έχει ακόμα επίσημο τρέιλερ, οπότε προς το παρόν πάρτε μια μικρή γεύση από δύο αρκούντως ορεκτικά αποσπάσματα στα βίντεο παρακάτω. Bon appétit!



Διαβάστε ακόμη

Raw poster 607