Φεστιβάλ / Βραβεία

«Είμαι γιος μεταναστών»: Ο Ράμι Μαλέκ έδωσε τον πιο πολιτικό λόγο των φετινών Οσκαρ

στα 10

Περιμέναμε ότι θα κερδίσει το Οσκαρ A' Aνδρικού Ρόλου για το «Bohemian Rhapsody». Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν ένας τόσο ενδιαφέρων και πυκνός ευχαριστήριος λόγος.

«Είμαι γιος μεταναστών»: Ο Ράμι Μαλέκ έδωσε τον πιο πολιτικό λόγο των φετινών Οσκαρ

Ακόμη κι αν ήταν το φαβορί για το Οσκαρ, μπορείς να κατανοήσεις απόλυτα την χαρά του Ράμι Μαλέκ όταν τελικά το κράτησε στα χέρια του. Ισως γιατί όπως παραδέχτηκε κι εκείνος από σκηνής η διαδρομή του ως το βραβείο δεν ήταν ακριβώς προφανής.

Κι αν ο ηθοποιός ευχαρίστησε τη μητέρα του («I love you lady»), τον πατέρα του που πιστεύει ότι τον βλέπει από ψηλά αλλά και τους Queen και τους συντελεστές της ταινίας όπως θα έπρεπε, κι έκλεισε με μια θερμή αναφορά στην συμπρωταγωνίστρια κι αγαπημένη του Λούσι Μπόιντον, είχε στο ενδιάμεσο να πει μερικά αληθινά και γεματά σημασία λόγια:

Δείτε αναλυτικά τους νικητές της 91ης Απονομής των Βραβείων Οσκαρ

«Σκέφτομαι πως θα ήταν αν μπορούσα να πω στον μικρό Ράμι ότι μια μέρα κάτι τέτοιο θα συνέβαινε. Νομίζω ότι ο μικρός κατσαρομάλλης εγκέφαλός του θα εκρήγνυτο. Εκείνο το παιδί πάλευε με την ταυτότητά του, προσπαθούσε να καταλάβει ποιος είναι και νομίζω όλοι όσοι παλεύουν με την δική τους και προσπαθούν να βρουν την δική τους φωνή, έχω να πω ότι κάναμε μια ταινία για έναν gay άντρα, που ήταν μετανάστης μα έζησε την ζωή του δίχως να απολογείται. Και το γεγονός ότι γιορτάζουμε τη ζωή του και την ιστορία του απόψε εδώ, αποδεικνύει ότι διψάμε για ιστορίες σαν αυτή. Είμαι γιος μεταναστών από την Αίγυπτο, πρώτης γενιάς αμερικανος κι ένα κομμάτι της ιστορίας μου γράφεται αυτή τη στιγμή. Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ευγνώμων σε όλους εσάς κι όλους όσους πίστεψαν σε μένα, γι αυτή τη στιγμή. Είναι κάτι που θα κρατήσω για όλη την υπόλοιπη ζωή μου.»

Ράμι Μαλέκ Οσκαρ 607

Μπροστά σε μια αμερική που βλέπει μόνο εχθρούς στα πρόσωπα των μεταναστών αλλά και σε μια ταινία που άφησε σε δεύτερο πλάνο το γεγονός της ομοφυλοφιλίας του Φρέντι Μέρκιουρι, ο λόγος του Ράμι Μαλέκ ήταν αναγκαίος και απόλυτα χρήσιμος.

rami malek fall oscars 607

Κι αν έφαγε μια τούμπα κατεβαίνοντας από την σκηνή, δεν πειράζει, τα λόγια του έμειναν να στέκονται όρθια.



Για να ζήσετε τα Οσκαρ 2019 λεπτό προς λεπτό - από τους πρώτους που πάτησαν το κόκκινο χαλί μέχρι και τον νικητή του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, δείτε εδώ: το Flix μετέδωσε, με φωτογραφίες, videos, tweets και άμεση ανταπόκριση ολόκληρη την τελετή με λεπτομέρειες.

Στη σελίδα του Flix στο Facebook και από τους λογαριασμούς μας στο Twitter και το Instagram παρακολουθήσαμε λεπτό προς λεπτό όλα όσα συνέβησαν μέσα και έξω από το Dolby Theatre του Χόλιγουντ, μέχρι τις πρωινές ώρες.

Δείτε εδώ τις εμφανίσεις των σταρ στο κόκκινο χαλί των Οσκαρ, κοπιάρετε ή... αποφύγετε!

Διαβάστε και δείτε στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς όλα όσα συνέβησαν μέσα και έξω από το Dolby Theatre στην 91η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ, λεπτό προς λεπτό, από τους πρώτους που περπάτησαν στο κόκκινο χαλί μέχρι και το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.


Η 91η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ μεταδόθηκε ζωντανά και αποκλειστικά από την COSMOTE TV. Μείνετε συντονισμένοι στην COSMOTE TV και τις επόμενες μέρες θα έχετε πολλές ακόμα ευκαιρίες να απολαύσετε την 91η τελετή των βραβείων Οσκαρ. Την Δευτερα 25/02 στο COSMOTE CINEMA 1HD στις 21:00 η μεγαλύτερη γιορτή του κινηματογράφου κάνει ανκόρ! Στις 21:00 παρακολουθήστε αξιοσημείωτες στιγμές στο κόκκινο χαλί! Και αμέσως μετά στις 22:00 δείτε την λαμπερή τελετή! Την Παρασκευή 1η Μαρτίου μπορείτε να δείτε την μονταρισμένη τελετή διάρκειας 90 λεπτών στις 18.45 στο COSMOTE CINEMA 1HD.