Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2018: Η διευθύντρια φωτογραφίας Ρέιτσελ Μόρισον γράφει ιστορία στα Οσκαρ

στα 10

Υπεύθυνη για τη φωτογραφία στο «Mudbound» της Ντι Ρις, η Μόρισον είναι η πρώτη γυναίκα που προτείνεται ποτέ για Οσκαρ στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Oscars 2018: Η διευθύντρια φωτογραφίας Ρέιτσελ Μόρισον γράφει ιστορία στα Οσκαρ

Ενα από τα τελευταία προπύργια ανδροκρατίας στις υποψηφιότητες της Ακαδημίας των Οσκαρ –και όχι μόνο– έπεσε επιτέλους σήμερα με την υποψηφιότητα της Ρέιτσελ Μόρισον για το Οσκαρ Καλύτερης Φωτογραφίας. Η Μόρισον είναι η πρώτη γυναίκα διευθύντρια φωτογραφίας που προτείνεται ποτέ για Οσκαρ στη συγκεκριμένη κατηγορία, ενώ η ίδια έσπασε πριν από δέκα περίπου μέρες το αντίστοιχο ρεκόρ και στις υποψηφιότητες της Ενωσης Αμερικανών Κινηματογραφιστών.

Η Μόρισον απέσπασε την υποψηφιότητα για τη δουλειά της στο «Mudbound» της Ντι Ρις, το οποίο παρακολουθεί δύο νεαρούς άνδρες που επιστρέφουν από τον Β’ Παγκόσμιο για να δουλέψουν σε μια φάρμα στον Μισισιπή, όπου θα αναγκαστούν να παλέψουν με τον ρατσισμό και τη δύσκολη προσαρμογή στη ζωή μετά τον πόλεμο.

Διαβάστε ακόμη: Oσκαρ 2018: Οι υποψηφιότητες

Mudbound 607

Mudbound 607 Σκηνές από το «Mudbound»

Η ταινία είναι υποψήφια για Οσκαρ σε τρεις ακόμα κατηγορίες: Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της Μέρι Τζέι Μπλάιτζ, διασκευασμένου σεναρίου και τραγουδιού (επίσης για την Μπλάιτζ).

Οι προηγούμενες δουλειές της Μόρισον περιλαμβάνουν κυρίως ανεξάρτητες ταινίες όπως το συγκινητικό «Fruitvale Station» και το «Dope», ενώ βρίσκεται πίσω από τις κάμερες και στο επερχόμενο υπερηρωικό μπλοκμπάστερ «Black Panther» της Marvel.

Διαβάστε ακόμη