Buzz

Tι ετοιμάζει ο Κουέντιν Ταραντίνο στο New Beverly Cinema;

στα 10

Χαζεύοντας κάθε μήνα το πρόγραμμα που ετοιμάζει ο Κουέντιν Ταραντίνο για το arthouse σινεμά του στο Λος Αντζελες μάς τρέχουν τα σάλια σα λυσσασμένα reservoir dogs που είμαστε. Διαβάστε τι θα δουν οι Καλιφορνέζοι τον Ιούνιο (από 35mm φιλμ).

Tι ετοιμάζει ο Κουέντιν Ταραντίνο στο New Beverly Cinema;
Backfire (1964)

Aπό την αρχή της σεζόν, από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, ο Κουέντιν Ταραντίνο έχει αναλάβει ενεργός διευθυντής προγράμματος του «New Beverly Cinema», ενός ιστορικού arthouse σινεμά που εδώ και χρόνια ήταν μέτοχος σώζοντάς το από τη χρεοκωπία, επιλέγοντας τα προσωπικά του αγαπημένα για τους τυχερούς Καλιφορνέζους σινεφίλ.

«Μετά από 7 χρόνια ως ιδιοκτήτης, θέλησα να κάνω τον κινηματογράφο πραγματικά δικό μου» δήλωσε και ξεκίνησε επιλεγμένες προβολές, αυστηρά από 35άρια φιλμ, ενώ κάθε Παρασκευή τα μεσάνυχτα το κοινό απαλαμβάνει μια κόπια από τα προσωπικά αρχεία του σκηνοθέτη. Πολλές φορές, ο ίδιος ο Ταραντίνο εμφανίζεται και παρουσιάζει την ταινία. «Θα έχουμε double-features στον Φασμπέντερ και τον Τριφό, αλλά αγαπώ πολύ την ιδέα ότι θα δείχνω στο κοινό κόπιες από την προσωπική μου συλλογή...» είχε δηλώσει στα εγκαίνια. «Εχω μερικά φανταστικά πράγματα να μοιραστώ! Ανυπομονώ!».

Διαβάστε περισσότερα: Πάμε στο σινεμά όπου τις ταινίες διαλέγει ο Κουέντιν Ταραντίνο;

Tarantino New Beverly 607

Οσοι αγαπάμε τον Ταραντίνο (και το δικό του σινεμά, αλλά και το αιώνια εφηβικό πάθος του για σινεμά) θέλουμε να μετακομίσουμε στο Λος Αντζελες. Χαζεύουμε συχνά πυκνά το πρόγραμμα του New Beverly και, ναι φυσικά πολλές ταινίες τις έχουμε δει, αλλά το 35άρι, η αίθουσα, η σινεφίλ πρόταση ενός cult double feature είναι για μερικούς από εμάς το ιδανικό βράδυ.

Το όραμα του Ταραντίνο έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία. Διαβάζουμε ότι τον προηγούμενο μήνα, μία προβολή του «Exotica» του Ατόμ Εγκογιάν ήταν sold out. Ο κόσμος μπορεί να κατεβάζει, να αγοράζει συλλεκτικά DVD, να έχει καταφύγει στο (όποιο) home cinema, αλλά φαίνεται πώς υπάρχει κοινό που ακόμα αγαπά την μεγάλη οθόνη και την μεγάλη εμπειρία της αίθουσας.

new-beverly. June2015 607jpg

Δείτε ακόμα: Σου βγάζει τα μάτια: δείτε ένα βίντεο με όλα τα extreme close ups των ταινιών του Ταραντίνο

Για τον Ιούνιο ο Ταραντίνο έχει επιλέξει κλασικές επιλογές, αλλά και μερικές σπάνιες κόπιες. Οπως το διαμαντάκι της Nouvelle Vague «Backfire» (1964) με τους Ζαν-Πολ Μπελμοντό και Τζιν Σίμπεργκ που ξανασυναντιούνται τέσσερα χρόνια μετά το «Με Κομμένη την Ανάσα».

Πολλά γουέστερν τα οποία θα κουβαλήσει ο σκηνοθέτης από την προσωπική του συλλογή (φυσικά, καθώς ο Ταραντίνο ετοιμάζεται για το «Hateful Eight» come back του) αλλά και κλασικές αξίες (π.χ. «Η Ανατομία Ενός Εγκλήματος» του Οτο Πρέμινγκερ) θα γεμίσουν τα βράδια του Ιουνίου με επιλογές σινεφίλ εξόδων.

Τυχεροί κάτοικοι Λος Αντζελες, τρέξτε!

Διαβάστε ακόμα: