Buzz

Ο Μπραντ Πιτ κι ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο είναι οι νέοι Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Πολ Νιούμαν

στα 10

Αυτό, τουλάχιστον, πιστεύει ο Κουέντιν Ταραντίνο και ποιοι είμαστε εμείς για να διαφωνήσουμε;

Ο Μπραντ Πιτ κι ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο είναι οι νέοι Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Πολ Νιούμαν

Παρότι η νέα ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο, το «Once Upon a Time in Hollywood», βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προπαραγωγής (για λογαριασμό της Sony που κέρδισε το project σε αγώνα ταχύτητας, με τη διάλυση της Weinstein Co.), το στούντιο δεν έχασε την ευκαιρία να παρουσιάσει τον auteur στην CinemaCon και να τον αφήσει να προωθήσει την ταινία του, όπως εκείνος ξέρει καλύτερα.

Διαβάστε ακόμη: Ο Πολ Τόμας Αντερσον δεν καταλαβαίνει τον Κουέντιν Ταραντίνο...

Ο Κουέντιν Ταραντίνο εμφανίστηκε, λοιπόν, στο μεγάλο συνέδριο των Αμερικανών αιθουσαρχών, παρέα με τον ένα πρωταγωνιστή του (από το μαγικό καστ που έχει, φυσικά, συγκεντρώσει), τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κι ανήγγειλε: «Η Sony κι εγώ θα έρθουμε στα σινεμά σας με το πιο συναρπαστικό ντουέτο σταρ από την εποχή του Ρόμπερτ Ρέντφορντ και του Πολ Νιούμαν!» Και άδικο δεν έχει, αναφερόμενος στην εκρηκτική συνάντηση επί της οθόνης, του ΝτιΚάπριο με τον Μπραντ Πιτ - τους οποίους, παρεμπιπτόντως, μπορείτε να απολαύσετε μαζί στο «The Audition», τη διαφημιστική μικρού μήκους ταινία που σκηνοθέτησε το 2015 ο Μάρτιν Σκορσέζε.

μπραντ πιτ λεονάρντο ντικάπριο 607Ο Μπραντ Πιτ κι ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο στην αθωότητα των '90ς

Στο «Once Upon a Time in Hollywood», οι δυο πανέμορφοι άντρες κι επιπλέον θαυμάσιοι ηθοποιοί, ενσαρκώνουν έναν παρηκμασμένο τηλεοπτικό σταρ και τον αντικαταστάτη και συγκάτοικό του που αναζητούν τον τρόπο να επιβιώσουν καλλιτεχνικά στο γοργά μεταβαλλόμενο Χόλιγουντ του 1969. Οπου, καθόλου τυχαία, στο γειτονικό τους σπίτι κατοικούν ο Ρομάν Πολάνσκι με τη Σάρον Τέιτ, ακριβώς τις ημέρες των φόνων της «οικογένειας» του Τσαρλς Μάνσον. Εξήγησε ο Κουέντιν Ταραντίνο, «η ταινία εκτυλίσσεται τις παραμονές της έκρηξης της εναλλακτικής κουλτούρας, την εποχή της επανάστασης των παιδιών των λουλουδιών, στην αποκορύφωση νέου Χόλιγουντ». Για τις ανάγκες της ταινίας, μάλιστα, ο Ταραντίνο υποσχέθηκε ότι θα μεταμορφώσει το σημερινό Λος Αντζελες, «δρόμο με δρόμο, τετράγωνο με τετράγωνο», προσθέτοντας ότι το «Once Upon a Time in Hollywood» θα είναι ό,τι πλησιέστερο έχει κάνει ως τώρα στο «Pulp Fiction».

Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, από την άλλη, ακολουθώντας πιστά το πρότυπο του λακωνικού ινδάλματός του, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, δεν προσέφερε και πολλά στη συζήτηση, μια και, όπως είπε, δεν μπορεί να μιλήσει εκτενώς «για μια ταινία της οποίας ακόμα δεν έχει γυριστεί ούτε ένα πλάνο»!

Διαβάστε ακόμη: