Buzz

Ο Κουέντιν Ταραντίνο βρήκε το θέμα της επόμενης ταινίας του: τις δολοφονίες της «Οικογένειας Μάνσον»

στα 10

Ο Ταραντίνο έχει γράψει ήδη το σενάριο της επόμενης ταινίας του. Κι έχει καυτό θέμα και ακόμα πιο καυτό πρωταγωνιστικό ζευγάρι: τους Μπραντ Πιτ και Τζένιφερ Λόρενς.

Ο Κουέντιν Ταραντίνο βρήκε το θέμα της επόμενης ταινίας του: τις δολοφονίες της «Οικογένειας Μάνσον»

Ηταν 8 Αυγούστου του 1969, όταν ο Τσάρλς Μάνσον και η «Οικογένεια» του (οι τυφλοί οπαδοί που αποτελούσαν την ομάδα του), εισέβαλαν σε σπίτι στο Μπένεντικτ Κάνιον του Λος Αντζελες και σκότωσαν βίαια 9 ανθρώπους που βρήκαν μέσα. Ανάμεσά τους η Σάρον Τέιτ. Ηταν μόλις 26 χρονών και έγκυος στο παιδί του Ρομάν Πολάνσκι. Οι «Φόνοι Μάνσον» (υπήρξαν κι άλλοι, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 69, αλλά αυτοί ήταν οι πιο γνωστοί) άφησαν το στίγμα τους στην αμερικανική ιστορία: ήταν το τέλος της αθωότητας, η άλλη όψη της ελευθεριότητας των 60ς.

Κι αυτό, ο Κουέντιν Ταραντίνο θέλει να το κάνει ταινία. Αυτό τουλάχιστον λένε οι τελευταίες φήμες που υποστηρίζονται από χθες το βράδυ από τα πιο έγκυρα κινηματογραφικά site (Hollywood Reporter, Indiwire).

Διαβάστε κι αυτό: «Γίνετε μέρος του παγκόσμιου διαλόγου»: Ο Κουέντιν Ταραντίνο μιλά στους απόφοιτους του AFI

Charles Manson 607

O Tαραντίνο (ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα υπογράψει 10 μόνο φιλμ στην καριέρα του και μετά θα σταματήσει να σκηνοθετεί) μοιάζει να επέλεξε αυτό το καυτό θέμα για την 9η ταινία του. Κι ένα ακόμα πιο χοτ καστ: έχει προσεγγίσει τον Μπραντ Πιτ (οι φήμες διχάζονται: είτε για το ρόλο του Μάνσον, είτε για έναν ντετέκτιβ ) και την Τζένιφερ Λόρενς (είτε για το ρόλο της Τέιτ, ή για να ερμηνεύσει την Λίντα Κασάμπιαν, μία από τις γυναίκες της οικογένειας που δικάστηκε και καταδικάστηκε μαζί του).

Manson family 607

Ας δούμε αναλυτικά τις μέχρι τώρα πληροφορίες που έχουμε:

Ο Ταραντίνο έχει ήδη γράψει το σενάριο

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter δεν πρόκειται απλά για φήμη. Ο Κουέντιν έχει ήδη γράψει το σενάριο και, σύμφωνα με τις πηγές του site, «το χτενίζει με τελευταίες λεπτομέρειες». Δεν είναι ακόμα γνωστός ο τίτλος.

Επίσης άγνωστο είναι αν στηρίχτηκε σε κάποιο από δεκάδες άρθρα, βιβλία, ντοκιμαντέρ που έχουν γίνει για τους «Φόνους Μάνσον» μέσα στα τελευταία 50 χρόνια. Συνήθως ο Ταραντίνο υπογράφει αυθεντικά σενάρια κι όχι διασκευασμένα (με εξαίρεση τη «Jackie Brown» που βασιζόταν στο μυθιστόρημα του Ελμορ Λέοναρντ «Rum Punch»).

Δείτε κι αυτό: Τα σενάρια του Κουέντιν Ταραντίνο ως εικαστικό έργο τέχνης...

Tarantino Weinstein 607

Ο Χάρβεϊ Γουάνσταϊν θα κάνει ξανά την παραγωγή

Από τις εποχές της Miramax οι αδελφοί Γουάινσταϊν έχουν στηρίξει την καριέρα του Ταραντίνο, κι ο Χάρβεϊ βρίσκεταια από δίπλα και σε αυτό το πρότζεκτ. Είναι επίσης κάπως αναμενόμενο να ασχοληθούν με τη στιγμή που η ζωή ξεπέρασε και την πιο βίαιη φαντασία - το ιστορικό του φονικού Μάνσον μοιάζει βγαλμένο από grindhouse, pulp fiction ταινία, με το vintage look της εποχής των late 60s που αγαπά τόσο πολύ ο Κουέντιν.

Διαβάστε κι αυτό: Αυτές είναι οι αγαπημένες ταινίες του Κουέντιν Ταραντίνο!

tarantino manson cast 607

Το καστ των μεγάλων σταρ

Εκτός από τον Μπραντ Πιτ (όπως είπαμε: είτε για το ρόλο του Μάνσον, είτε για έναν ντετέκτιβ ) και την Τζένιφερ Λόρενς (είτε για το ρόλο της Τέιτ, ή για να ερμηνεύσει την Λίντα Κασάμπιαν, μία από τις γυναίκες της οικογένειας που δικάστηκε και καταδικάστηκε μαζί του), έχουν ακουστεί κι άλλα ονόματα μεγάλων σταρ.

Η Μάργκο Ρόμπι (σε ρόλο κλειδί, όπως λέει το Deadline), ο πιστός συνεργάτης του Ταραντίνο, Σάμιουελ Τζάκσον (έχει παίξει σε 6 ταινίες του Ταραντίνο), ενώ η φαντασία των κινηματογραφικών δημοσιογράφων έχει οργιάσει για ποιους ακόμα από τους «παλιούς» θα επαναφέρει: Μάικλ Μάντσεν, Τιμ Ροθ, Κερτ Ράσελ;

Διαβάστε κι αυτό: Κανένας Τραβόλτα! Αυτό ήταν το καστ που ήθελε αρχικά ο Κουέντιν Ταραντίνο για το «Pulp Fiction»!

Sharon Tate Roman Polanski 607

Εμφαση στην Σάρον Τέιτ

Ο Ταραντίνο ενδιαφέρεται πολύ για την τραγική ιστορία της γυναίκας του Ρομάν Πολάνσκι και μεγάλο μέρος του σεναρίου δίνει έμφαση στην Σάρον Τέιτ. Κι εκεί διχάζονται οι φήμες: ποια θα την ερμηνεύσει; Η Τζένιφερ Λόρενς ή η Μάργκο Ρόμπι;

Το Variety πάντως αναφέρει: «Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν ο Ταραντίνο έγραψε μια ταινία που εξιστορεί τα γεγονότα εκείνης της μέρας, ή χρησιμοποιεί το φόνο για να ακολουθήσει έναν έναν ήρωα και τις ιστορίες τους...»

Εμείς πιστεύουμε ότι θα κάνει το δεύτερο: εμπλεκόμενες, κατακερματισμένες ιστορίες και back n forth αφήγηση. Με βινιέτες. Με το στιλ του Ταραντίνο.

tarantino meme 607

Ετοιμαστείτε για επιστροφή στην ταραντινική φρενίτιδα

Το 2013 ο Ταραντίνο είχε υπονοήσει ότι σκέφτεται να κάνει μία ταινία με έναν serial killer. Το είχε πει, καλεσμένος του φεστιβάλ κινηματογράφου του Μπουσάν και είχε μάλιστα προσθέσει: «είναι ένα πρότζεκτ που φοβάμαι γιατί θα σας αποκαλύψει πόσο διεστραμμένος είμαι τελικά».

«Ο Πλανήτης Γη δεν είναι έτοιμος για μία δική μου serial killer ταινία. Προετοιμαστείτε. Προετοιμάστε τον κόσμο...»

Δείτε κι αυτό: Μόνο Αίμα: Ολοι οι φόνοι στις ταινίες του Κουέντιν Ταραντίνο σε ένα βίντεο

Tarantino shooting 607

Γυρίσματα μάλλον το 2018

Μάλλον το πρότζεκτ θα πουληθεί στα στούντιο το φθινόπωρο του 2017 και θα πάει για γύρισμα του χρόνου και ίσως του χρόνου το καλοκαίρι. Για έξοδο στις αίθουσες, φυσικά, το φθινόπωρο του 2018 που είναι και η εποχή που λανσάρονται οι οσκαρικές ταινίες (για την απονομή του 2019).

Για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώνουμε...

Διαβάστε περισσότερα: