Buzz

Αγαπάτε Ταραντίνο; Θα λατρέψετε αυτό το βίντεο!

στα 10

Δείτε ένα βίντεο που αποδεικνύει ότι ο Ταραντίνο γυρίζει μία μεγάλη, τεράστια ταινία, όπου η Μία συμπρωταγωνιστεί με τη Νύφη και οι Reservoir Dogs δε διαφέρουν από τους Μισητούς Οκτώ σε πολλά.

Αγαπάτε Ταραντίνο; Θα λατρέψετε αυτό το βίντεο!

Το λέμε για όλους τους δημιουργούς: την ίδια ταινία γυρίζουν. Κι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό - αντιθέτως. Αποδεικνύει ένα κινηματογραφικό στιλ με σφραγίδα και υπογραφή και αποτύπωμα. Μία σειρά θεματικών που απασχολούν τον σκηνοθέτη. Ενα ύφος που είναι δικό του. Μία μυθολογία που κατοικεί και κυριαρχεί στο συνειδητό και το υποσυνείδητο.

Δείτε κι αυτό: Μόνο Αίμα: Ολοι οι φόνοι στις ταινίες του Κουέντιν Ταραντίνο σε ένα βίντεο

reservoir dogs alternative poster 607

Στην περίπτωση του πάλαι ποτέ enfant terrible και τώρα μεσήλικου Ταραντίνο τα πράγματα είναι πιο απλά. Και πιο ακομπλεξάριστα: το έχει ομολογήσει κι ο ίδιος. Πόσο επηρεασμένος είναι από το ασιατικό σινεμά, το γουέστερν, τους κακούς του Πέκινπα. Ξέρουμε τις επιρροές του, τους θεούς του, τους φόρους τιμής, τα κλεμμένα του.

Hateful Eight alternative poster 607

Αυτό που είναι όμως πάντα υπέροχο να διαπιστώνεις, ειδικά αν κάποιος δεν στο γράψει σε κείμενο, αλλά στο μοντάρει σ' ένα βίντεο αντιστίξεων και αντιπαραθέσεων και συνθέσεων, είναι πώς όλα συνδέονται. Τον τρόπο που το κάνει. Τις συμπτώσεις στις ταινίες του που επιστρέφουν, αυτοαναφορικά.

Απολαύστε επίσης: Ταραντίνο & Ροντρίγκεζ: το πιο cool πράγμα που θα δείτε απόψε

Pulp Fiction alternative poster 607

Παραδείγματος χάρη, είναι αδέλφια που δεν συναντιούνται ποτέ, ο «Βικ Βέγκα» (Μάικλ Μάντσεν) του «Reservoir Dogs» κι ο «Βίνσεντ Βέγκα» (Τζον Τραβόλτα) του «Pulp Fiction»; Ειναι τυχαίο ότι η «Μία» και η «Νύφη» αποκαλούν τους άντρες «squares» (ελεύθερη μετάφραση: «συμβιβασμένους»). Ή πόσο διαφερουν οι επαγγελματίες δολοφόνοι στους οποίους ανήκει η Νύφη, με αυτούς που περιγράφει η Μία στη σκηνή στο Jack Rabbit Slims;

Απολαύστε το 9λεπτο βίντεο που υπογράφει το Beyond the Frame και ανακαλύψτει δεκάδες ακόμα λεπτομέρειες που ενώνουν τον κινηματογραφικό χάρτη του Κουέντιν. Και συμπληρώστε και τα δικά σας σχόλια.

.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα: