Buzz

Ερημος, καμήλες, Νικόλ Κίντμαν και Βέρνερ Χέρτσογκ. Τρέιλερ για το «Queen of the Desert»

στα 10

Μια αληθινή ιστορία, ένας ιδιοφυής σκηνοθέτης και μια σταρ. Οχι δεν ανακαλύπτουν μια κινηματογραφική όαση, αλλά δεν πειράζει...

Flix Team
Ερημος, καμήλες, Νικόλ Κίντμαν και Βέρνερ Χέρτσογκ. Τρέιλερ για το «Queen of the Desert»

Οταν την είδαμε στο φεστιβάλ του Βερολίνου την χαρακτηρίσαμε «πανέμορφη, εμπορικότατη, θεαματική, απολαυστική σαχλαμάρα» και πιθανότατα το τρέιλερ σας βοηθά να καταλάβετε το γιατί.

Ο Γερμανός μετρ επιλέγει την ιστορία της Γερτρούδης Μπελ - της προοδευτικής φεμινίστριας ιστορικού και αρχαιολόγου που, απαρνούμενη τη συνηθισμένη πορεία ζωής των γυναικών της εποχής της, ταξίδεψε για χρόνια σ' ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μελέτησε και γνώρισε την πολυπλοκότητα των σχέσεων των φυλών των βεδουίνων και κατέληξε όχι απλώς να βοηθά τη Βρετανική κυβέρνηση στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, αλλά στην ουσία και να χαρτογραφεί το σημερινό Ιράκ, ως η μοναδική λευκή ειδήμων στους λαούς της περιοχής. Στην ταινία του Χέρτσογκ τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά: το κίνητρο της Μπελ για να ξεκινήσει το μεγάλο της ταξίδι δεν είναι παρά ο αδιέξοδος έρωτάς της μ' έναν άντρα που δεν εγκρίνει η οικογένειά της, με αποτέλεσμα να ταχθεί στη μοναχική ζωή.

Queen of the Desert 607

Δείτε ένα κλιπ από την ταινία

Η Νικόλ Κίντμαν είναι στο κέντρο του φιλμ σχεδόν σε κάθε πλάνο του και η ίδια λέει ότι εμπειρία ήτα συναρπαστική: «Λατρεύω τη ''σχολή Βέρνερ": την εμμονή και την τρέλα του να είναι όλα άγρια, αληθινά. Το ότι πήγαμε στην τοποθεσία όπου η πραγματική ιστορία έλαβε χώρο. Οτι μπροστά μου ξαφνικά είχα μόνο ορίζοντα. Οτι έμαθα να καβαλάω καμήλες. Οτι κοιμόμουν έχοντας από πάνω μου έναν έναστρο ουρανό. Ολα αυτά ήταν μία υπέροχη εμπειρία για μένα...»

Queen of the Desert 607

Βλέποντας το τρέιλερ μπορούμε να το καταλάβουμε κι αυτό. Και το γεγονός ότι η ταινία είναι αναμφίβολα θεαματική. Και στην πραγματικότητα, όχι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το αν η ταινία είναι και λίγο... «σαχλαμάρα».

Δείτε το τρέιλερ πιο κάτω:


Διαβάστε ακόμη:

Queen of the Desert Poster 607