Buzz

Γιατί το Χόλιγουντ πρέπει να χρωστάει αιώνια ευγνωμοσύνη στον Βλαντιμίρ Πούτιν!

στα 10

Ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν σταμάτησε τις διαδικασίες για τον περιορισμό της προβολής χολιγουντιανών ταινιών στη Ρωσία. «Οι Αμερικάνοι είναι ταλαντούχοι και επιτυχημένοι άνθρωποι και υπάρχουν πολλά που μπορούμε να μάθουμε από αυτούς», δήλωσε.

Γιατί το Χόλιγουντ πρέπει να χρωστάει αιώνια ευγνωμοσύνη στον Βλαντιμίρ Πούτιν!

Οταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται μπροστά στο ταλέντο και την επιτυχία, ξεχνάει μέχρι και τον... Ψυχρό Πόλεμο που σιγοβράζει ξανά ανάμεσα στις σχέσεις Αμερικής και Ρωσίας.

Σε μια αναπάντεχη κίνηση, ο Ρώσος Πρόεδρος αποφάσισε να σαμποτάρει την εισήγηση για περιορισμό της ποσόστωσης της προβολής χολιγουντιανών ταινιών στις ρωσικές αίθουσες: «Θα ήταν λάθος να αρνηθούμε στους καταναλωτές μας τα αγαθά που θα ήθελαν να έχουν. Αυτό ισχύει και στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Δεν είναι σοφό να απορρίψουμε κάτι που είναι προσοδοφόρο. Οι Αμερικάνοι είναι ταλαντούχοι και επιτυχημένοι άνθρωποι και υπάρχουν πολλά που μπορούμε να μάθουμε από αυτούς»

Με τη σειρά τους ο Κρις Μάρσιτς της MPAA (Motion Picture Association of America), που εκπροσωπεί τα χολιγουντιανά στούντιο δήλωσε: «Χαιρετίζουμε τις παρατηρήσεις του Προέδρου Πούτιν. Στο παρελθόν είχαμε στενές σχέσεις με τους Ρώσους κινηματογράφιστές και έχουμε μοιραστεί μαζί τους επενδύσεις σε μια υγιή τοπική αγορά.»

Stephen Seagal Vladimir Putin 607 Ο Πούτιν με τον Στίβεν Σίγκαλ

Mickey Rourke Putin 607 O Μίκι Ρουρκ δηλώνει μεγάλος φαν του Πούτιν

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Guardian. οι χολιγουντιανές ταινίες είναι κυρίαρχες, με μόνο δύο ρωσικές ταινίες να βρίσκονται μέσα στις 20 πιο εμπορικές ταινίες του 2014. Πρώτη στη λίστα είναι το «Transformers: Age of Extinction», ενώ η πρόταση για μείωση της προβολής χολιγουντιανών ταινίων στη Ρωσία στο 50% θα κόστιζε στα στούντιο εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

H στάση του Πούτιν δεν αποτελεί έκπληξη ωστόσο, αφού ο Ρώσος Πρόεδρος εκτός από λάτρης της εξουσίας έχει δηλώσει και φανατικός θαυμαστής του χολιγουντιανού συστήματος, αγκαλιάζοντας μέσα στα τελευταία χρόνια πολλούς (κυρίως παρηκμασμένους) σταρ όπως τον Σιλβέστερ Σταλόνε, τον Στίβεν Σίγκαλ και τον Μίκι Ρουρκ.

Διαβάστε ακόμη: