Buzz

Πρώτο τρέιλερ για το «War Horse» του Στίβεν Σπίλμπεργκ

στα 10

Με την καθησυχαστική μουσική του Τζον Γουίλιαμς, την αθωότητα στα παιδικά μάτια, τις σκηνές πλήθους που κόβουν την ανάσα και το αισιόδοξο ανθρωπιστικό μήνυμα, το «War Horse», από το πρώτο του τρέιλερ, ξεκινά την κούρσα που θα το οδηγήσει στα Οσκαρ.

Πρώτο τρέιλερ για το «War Horse» του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Διασκευή του μυθιστορήματος του Μάικλ Μορπέργκο, που αργότερα μεταφέρθηκε στη σκηνή, το «War Horse» αφηγείται τη σχέση πίστης και φιλίας ανάμεσα σ’ ένα αγροτόπαιδο, τον Αλμπερτ και το άλογό του, τον Τζόι, ενώ ξεσπά ο Πρώτο Παγκόσμιος. Το αγόρι και το άλλογο θα χωριστούν όταν ο Τζόι θα δώσει το δικό του μερίδιο στο πεδίο της μάχης και θ’ αλλάξει τη ζωή όσων συναντήσει.

Το 2009 η παραγωγός Κάθλιν Κένεντι παρακολούθησε την παράσταση του «War Horse» στο West End του Λονδίνου, μαγεύτηκε και μίλησε στο συνεργάτη της στην Amblin Entertainment, Στίβεν Σπίλμπεργκ για το έργο. Μια εβδομάδα μετά ο Σπίλμπεργκ είδε ιδίοις όμμασι την παράσταση και τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου ανακοινώθηκε πως είχε αγοράσει τα δικαιώματα του βιβλίου δηλώνοντας πως: «η καρδιά και το μήνυμά του είναι πανανθρώπινα» - δηλαδή ταμάμ για το σκηνοθέτη του ιδεαλισμού και της τρυφερότητας.

Το «War Horse» γυρίστηκε σε φυσικές τοποθεσίες στο Ντέβον της Αγγλία, κυρίως με βρετανούς ηθοποιούς, ανάμεσα στους οποίους ο νεαρός θεατρικός ηθοποιός Τζέρεμι Ερβινγκ που κρατάει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, η Εμιλι Γουότσον, ο Πίτερ Μάλαν και ο Ντέιβιντ Τιούλις.

To «War Horse» ήταν προγραμματισμένο να βγει στις αμερικανικές αίθουσες τον Αύγουστο του 2011, αλλά μετά την προβολή μέρους του υλικού η DreamWorks και η Disney αποφάσισαν πως η ταινία θα βγει στην Αμερική τον Δεκέμβριο του 2011 και στην Μ. Βρετανία τον Ιανουάριο του 2012, έτσι ώστε να συμπέσει τόσο με τις γιορτές των Χριστουγέννων όσο και με την οσκαρική περίοδο στην οποία, εύλογα, ποντάρουν οι δημιουργοί του.