Industry

Πρώτες φωτογραφίες του Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο ρόλο του Τζ. Εντγκαρ Χούβερ

στα 10

Από τις πλέον αναμενόμενες ταινίες της επόμενης χρονιάς, το «J. Edgar» του Κλιντ Ιστγουντ δίνει την ευκαιρία στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο να υποδυθεί μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, η σεξουαλικότητα του οποίου διατρέχει «διακριτικά» το σενάριο του Ντάστιν Λανς Μπλακ («Milk»).

Πρώτες φωτογραφίες του Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο ρόλο του Τζ. Εντγκαρ Χούβερ

Οι πρώτες φωτογραφίες από το «J. Edgar», την κινηματογραφική βιογραφία του ιδρυτή του FBI από τον Κλιντ Ιστγουντ δεν αποκαλύπτουνπολλά. Τουλάχιστον όχι περισσότερα από όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τη δυνατότητα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο να ενσαρκώνει μεγάλες, αμφιλεγόμενες και καθοριστικές (για την ιστορία της Αμερικής τουλάχιστον) προσωπικότητες (βλ. Χάουαρντ Χιουζ στο «Αviator» του Μάρτιν Σκορσέζε).

Και μπορεί η ομοιότητα του με τον Εντγκαρ Χούβερ να μην είναι ορατή αυτή τη στιγμή, αλλά ο Ιστγουντ κρατάει καλά κρυμμένα τα χαρτιά του για την προσθετική στο πρόσωπο που αναγκάστηκε να υποστεί ο Ντι Κάπριο προκειμένου να υποδυθεί τον Χούβερ λίγο πριν το θάνατο του σε ηλικία 77 ετών.

Σε συνέντευξη του στο Entertainment Weekly, ο Ιστγουντ αποκάλυψε και πως ακριβώς χειρίζεται η ταινία την ομοφυλοφιλία του Χούβερ και τη σχέση του με τον βοηθό του Κλάιντ Τόλσον που για χρόνια υπήρξε ένα καλά κρυμμένο - κρατικό - μυστικό: «Κάποιοι θα το ερμηνεύσουν ως μια σχέση. Αλλοι θα πουν πως ο Χούβερ και ο Τόλσον ήταν απλά αχώριστοι φίλοι. Η μπορεί να ήταν μια ερωτική ιστορία χωρίς αυτό να κάνει τον Χούβερ γκέι. Είναι πάντως πολύ ενδιαφέρον πως ο Λανς έγραψε το σενάριο. Δεν ασχολήθηκε με τα προφανή.»

Για τον Ντάστιν Λανς Μπλακ (τον βραβευμένο με Οσκαρ σεναρίου για το «Milk» του Γκας Βαν Σαντ), η ακόρεστη δίψα του Χούβερ για την εξουσία υπήρξε άμεσο αποτέλεσμα της καταπίεσης της σεξουαλικότητας του. «Ηθελα να απαντήσω σε διάφορα ερωτήματα. Υπήρξε υπεύθυνος για σπουδαία πράγματα που αφορούσαν τη χώρα, αλλά κατέληξε να είναι επικίνδυνος. Νομίζω πως όλα έγιναν για να καλύψει το κενό της αγάπης που δεν μπορούσε να εκφράσει. Ο Χούβερ είναι ο τύπος του ανθρώπου που από μικρός ήξερε πως δεν θα μπορούσε ποτέ να εκφράσει την αγάπη του».

Ο Ιστγουντ και η Warner αποφάσισαν πως η ταινία δεν θα συμμετάσχει σε κανένα από τα μεγάλα φεστιβάλ του φθινοπώρου (Βενετία, Τορόντο) και πως θα βγει κατευθείαν στις αίθουσες στις 9 Νοεμβρίου. Μαζί με τον Ντι Κάπριο πρωταγωνιστούν η Ναόμι Γουοτς (στο ρόλο της Ελεν Γκάντι, γραμματέας του Χούβερ), ο Ντέιμον Χέριμαν και ο Τζέφρι Ντόνοβαν.