Buzz

Πρώτες φωτογραφίες από το «The Master» του Πολ Τόμας Αντερσον

στα 10

Οσο νωρίς και αν είναι ακόμη για να ανοίξει τα χαρτιά του ο Πολ Τόμας Αντερσον για το πως θα μοιάζει το «The Master», οι πρώτες φωτογραφίες από τους κομπάρσους της ταινίας σε συλλεκτικές 50s πόζες αυξάνουν την ανυπομονησία για την καινούργια ταινία ενός σπουδαίου δημιουργού, πέντε χρόνια μετά το «Θα Χυθεί Αίμα».

Πρώτες φωτογραφίες από το «The Master» του Πολ Τόμας Αντερσον

Ο,τι είναι γνωστό μέχρι στιγμής για το «Τhe Master» του Πολ Τόμας Αντερσον, παραμένει και η μοναδική πηγή πληροφοριών για την πολυαναμενόμενη επιστροφή του στη μεγάλη οθόνη μετά το «Θα Χυθεί Αίμα».

Οι φωτογραφίες του Τζακ Ερλινγκ που μόλις κυκλοφόρησαν και απεικονίζουν κομπάρσους ντυμένους με τα ρούχα της ταινίας και σε φυσικά σκηνικά όπου θα λάβουν χώρα τα γυρίσματα, δίνουν απλά μια πρώτη ιδέα για το πώς θα μοιάζει η απόπειρα του Αντερσον να αφηγηθεί (χωρίς να το λέει) την ιστορία του ιδρυτή της Σαϊεντολογίας, Λ. Ρον Χάμπαρντ. Και αυτή η ιδέα δεν θα μπορούσε να είναι παρά μια στιλάτη και άψογη επιστροφή στα 50s με μουσική υπόκρουση το soundtrack του Τζόνι Γκρίνγουντ των Radiohead.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του «The Master», ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν υποδύεται έναν χαρισματικό άντρα που, επιστρέφοντας στην Αμερική από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, θα σχεδιάσει μια μεθοδολογία ανθρώπινης συμπεριφοράς – θέλεις πίστη; - για να βοηθήσει άλλες χαμένες ψυχές στην αμερικανική μεταπολεμική θλιμμένη κοινωνία. Μαζί του συμπρωταγωνιστούν οι Γιοακίν Φίνιξ, Εϊμι Ανταμς, Λόρα Ντερν, Τζέσε Πλέμονς και ο Ντέιβιντ Γουαρσόφσκι.

Πριν ακόμη, όμως, το «Τhe Master» βρει το δρόμο του προς τις αίθουσες (οι φήμες το θέλουν να κυκλοφορεί στα τέλη του 2012), οι φήμες για τη συνεργασία του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ και του Πολ Τόμας Αντερσον για την επικείμενη μεταφορά του «Inherent Vice» του Τόμας Πίντσον φούντωσαν όταν ο Ντάουνι Τζιούνορ δήλωσε πως «ο,τι έχει να κάνει με εμένα και τον Πολ Τόμας Αντερσον είναι μάλλον αληθινό. Θα δούμε».

Αν υπολογίσει κανείς πως ο Πολ Τόμας Αντερσον δεν είναι ακριβώς ο σκηνοθέτης που γυρίζει τη μια ταινία πίσω από την άλλη, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ θα πρέπει να περιμένει...