Buzz

Πρώτη ματιά στο «The Master» του Πολ Τόμας Αντερσον

στα 10

Τα πρώτα πλάνα μιας από τις πλέον αναμενόμενες ταινίες της επόμενης χρονιάς, έκαναν επιτέλους την εμφάνισή τους. Και υπόσχονται κάτι αντάξιο της φιλοδοξίας και του οράματος του σκηνοθέτη τους.

Πρώτη ματιά στο «The Master» του Πολ Τόμας Αντερσον

Μπορεί η λέξη Σαϊεντολογία να μην αναφέρεται πουθενά, όμως το υλικό που η Weinstein Company έδειξε σε μια κλειστή προβολή στις Κάννες, δεν αφήνει πολλές αμφιβολίες ότι οι παραλληλισμοί ανάμεσα στην «θρησκεία» του Λ. Ρον Χάμπαρντ και την σέκτα στην οποία γίνεται μέλος ο χαρακτήρας του Γιόακιν Φίνιξ, στο «The Master» είναι κάτι παραπάνω από ηθελημένοι.

Ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν μπορεί να μην εμφανίζεται στο κλιπ που μπορείτε να δείτε πιο κάτω, όμως στα πλάνα που προβλήθηκαν, έχει ένα λεπτό μουστάκι που μοιάζει με αυτό του ιδρυτή της Σαϊεντολογιας, και μιλά με τον τρόπο και εκφράσεις που μοιάζουν βγαλμένες από το λεξικό της, ενώ χρησιμοποιεί για την στρατολόγηση του Φίνιξ ένα τεστ προσωπικότητας που μοιάζει με αυτό που χρησιμοποιούν οι Σαϊνετολόγοι.

Το ύφος της ταινίας μοιάζει εντυπωσιακό, θυμίζει κλασσικές ταινίες των 50ς (είναι γυρισμένο με φιλμ 65mm) και η μουσική του Τζόνι Γκρίνγουντ με τον οποίο ο Αντερσον είχε συνεργαστεί και στο «Θα Χυθεί Αίμα», εντείνει την αίσθηση μιας ταινίας που είναι όσο ξεχωριστή ελπίζουμε.