Buzz

Πρώτες φωτογραφίες από το «Birdman» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου. Ναι είναι κωμωδία!

στα 10

Oi πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα του «Birdman», της ταινίας που γυρίζει αυτήν την εποχή στη Νέα Υόρκη, επιβεβαιώνουν πως πρόκειται για κωμωδία, με λίγο από υπερηρωική δύναμη γουντιαλενικών προδιαγραφών. Χμ...

Πρώτες φωτογραφίες από το «Birdman» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου. Ναι είναι κωμωδία!

Δεν ξέρουμε τι μπορεί να θέλει ένας τύπος ντυμένος σούπερ ήρωας - πουλί που καταδικώκει τον Μάικλ Κίτον στη Νέα Υόρκη, αλλά οι δύο φωτογραφίες από τα γυρίσματα του «Birdman» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου επιβεβαιώνουν πως η στροφή στην καριέρα του μεξικανού σκηνοθέτη του «Χαμένες Αγάπες», «21 Γραμμάρια», «Babel» και «Biutiful» είναι μεγαλύτερη και από 180 μοίρες.

Στη νέα του (δεν το περιμένατε και όμως ισχύει) κωμωδία, ο Μάικλ Κίτον υποδύεται έναν πρώην ηθοποιό διάσημο από τις ενσαρκώσεις ενός κλασικού υπερήρωα, ο οποίος τώρα αποφασίζει ν’ ανεβάσει στο Μπρόντγουεϊ το «Για τι Πράγμα Μιλάμε όταν Μιλάμε για Αγάπη» του Ρέιμοντ Κάρβερ, αλλά έρχεται αντιμέτωπος με τους πριμαντονισμούς του ευέξαπτου πρωταγωνιστή του.

Μαζί με τον Μάικλ Κίτον, πρωταγωνιστούν η Ναόμι Γουοτς (ως μια από τις ηθοποιούς της παράστασης), η Εμα Στόουν (η κόρη του Μάικλ Κίτον η οποία έχει μόλις ολοκληρώσει την αποτοξίνωσή της), ο Ζακ Γαλιφιανάκης στο ρόλο του παραγωγού του θεατρικού, ενώ παίζουν ακόμη ο Εντουαρντ Νόρτον (μάλλον στο ρόλο του κεντρικού ηθοποιού της παράστασης) και η αγαπημένη Αντρεα Ράιζμπορο στο ρόλο της φιλενάδας του σκηνοθέτη.

Το σενάριο υπογράφουν ο ίδιος ο Ινιάριτου μαζί με τον Νίκολας Τζιακομπόνε (που είχε συνεργαστεί μαζί του και στο «Biutiful») και αν οι παρακάτω φωτογραφίες δεν είναι απλά μια πρόβα κοστουμιών, τότε μάλλον πρέπει να περιμένουμε κάτι σαν σουρεαλισμό με λίγο από Γούντι Αλεν και ένα φόρο τιμής στους ήρωες των κόμικς.

2

3

Προκειμένου να γυρίσει το «Birdman», ο Ινιάριτου άφησε για λίγο στην άκρη δύο από τα πρότζεκτ που ετοίμαζε πυρετωδώς τον τελευταίο καιρό, το γκανγκστερικό ««Flim-Flam Man: The True Story of My Father's Counterfeit Life» (διαβάστε περισσότερα εδώ) και το απαιτητικό «The Revenant» βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Μάικλ Πούνκι (διαβάστε περισσότερα εδώ).