Buzz

Προμηθέας τέλος. Ο Ρίντλεϊ Σκοτ έχει έτοιμη (στο μυαλό του) τη συνέχεια του «Blade Runner»!

στα 10

Mε τον «Προμηθέα» να προσγειώνεται στις αίθουσες του πλανήτη, ο Ρίντλεϊ Σκοτ έχει βάλει ήδη πλώρη για το φημολογούμενο σίκουελ του «Blade Runner». Φημολογούμενο, είπαμε; Αυτό είναι σχεδόν έτοιμο. Τουλάχιστον στο μυαλό του!

Προμηθέας τέλος. Ο Ρίντλεϊ Σκοτ έχει έτοιμη (στο μυαλό του) τη συνέχεια του «Blade Runner»!

Σε αντίθεση με τον «Προμηθέα» που είναι και δεν είναι τελικά ένα πρίκουελ του «Alien», το νέο «Blade Runner» που ετοιμάζει ο Ρίντλεϊ Σκοτ είναι σίγουρα ένα σίκουελ, αφού διαδραματίζεται «λίγα χρόνια μετά την πρώτη ταινία», όπως δήλωσε επίσημα ο Σκοτ και στο οποίο δουλεύει ήδη ο σεναριογράφος Χάμπτον Φάντσερ (ο οποίος έγραψε και το σενάριο του πρώτου φιλμ) που ανέλαβε τη δύσκολη εργασία της συνέχειας μιας εμβληματικής ταινίας της ιστορίας του κινηματογράφου.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Σκοτ περιέγραψε μια ολόκληρη σκηνή από τη συνέχεια του «Βlade Runner», κάτι που θα μπορούσε για παράδειγμα να ήταν η αρχή του: «Βρισκόμαστε σε μια τεράστια φάρμα. Τίποτα δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Στο βάθος μια τεράστια φουτουριστική θεριστική μηχανή φαίνεται μέσα από το πρώτο φως της αυγής. Η μηχανή είναι μεγάλη όσο έξι σπίτια. Σε πρώτο πλάνο βλέπουμε μια καλύβα σαν να έχει βγει από τα "Σταφύλια της Οργής". Από τα δεξιά έρχεται ένα αυτοκίνητο που το κυνηγάει ένας σκύλος. Και αυτό είναι όλο. Δεν πρόκειται να σας πω τίποτε άλλο.»

H ίδια αυτή σκηνή θυμίζει μια πρώτη γραφή του πρώτου σεναρίου του Φάντσερ που δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ ως αρχή του «Βlade Runner» και η οποία τώρα μοιάζει να μπαίνει ξανά στο προσκήνιο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια του φιλμ.

Εντωμεταξύ ο Σκοτ ξεκαθαρίζει και το τοπίο γύρω από τη συμμετοχή του Χάρισον Φορντ στην ταινία, αφού ο Σκοτ δήλωσε σε προηγούμενο χρόνο πως θέλει οπωσδήποτε τον Φορντ, αλλά όχι απαραίτητα ως ηθοποιό, να συμμετάσχει στη δημιουργία του νέου «Βlade Runner».

Ακούραστος, ωστόσο, ο 74χρονος Βρετανός σκηνοθε΄της βρίσκεται ήδη στην προετοιμασία του «Τhe Counselor», βασισμένου σε σενάριο του Κόρμακ ΜακΚάρθι που ξεκινάει τα γυρίσματα του στα τέλη του Ιουνίου, ενώ ανακοίνωσε πως ετοιμάζει μια ταινία «βιβλικών διαστάσεων» με τον λιτό τίτλο «Moses»: «Αυτό που με ενδιαφέρει στην ιστορία του Μωυσή δεν είναι αυτά που όλοι γνωρίζουμε. Αλλά η σχέση του με τον Ραμσή. Οταν πήγαινα σχολείο δεν είχα καταλάβει πόσο συναρπαστική είναι η ιστορία της ζωής του.»

Για την ώρα μπορείτε να δείτε τον «Προμηθέα» που βγαίνει από σήμερα σε επιλεγμένες αίθουσες και από την Πέμπτη 7 Ιουνίου σε όλη την Ελλάδα και διαβάστε περισσότερα για το σίκουελ του «Βlade Runner».