Industry

Προγράμματα κατάρτισης και Αγορές για τους επαγγελματίες του κινηματογράφου που δεν μένουν στα ίδια!

στα 10

Συνεχίζοντας να δίνει ευκαιρίες κατάρτισης και συμμετοχής σε διεθνείς αγορές στους επαγγελματίες του κινηματογράφου, το πρόγραμμα MEDIA υποστηρίζει ό,τι πιο επίκαιρο και καινοτόμο κάνοντας το σινεμά υπόθεση όλων.

Προγράμματα κατάρτισης και Αγορές για τους επαγγελματίες του κινηματογράφου που δεν μένουν στα ίδια!

Από σκηνοθέτες... παιδικής ηλικίας μέχρι τη χρήση των ψηφιακών μέσων ως τη μεγάλη εναλλακτική για την παραγωγή και ολοκλήρωση μιας ταινίας κι απ' την ολοένα και πιο έντονη εισβολή του ψηφιακού μάρκετινγκ ταινιών μέχρι τη σημασία των συμπαραγωγών σε ευρωπαϊκό πλαίσιο και την επέλαση των 3 διαστάσεων στο σινεμά του σήμερα και του αύριο, αυτές είναι οι ημερομηνίες που πρέπει να σημειώσετε αν θέλετε να συμμετάσχετε στο νέο τρόπο να μαθαίνεις και να κάνεις κινηματογράφο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Prime 4Kids & Family

Τέλη Σεπτεμβρίου 2012, Βερολίνο, Γερμανία / Αρχές Δεκεμβρίου 2012, Λούντβιγκσμπουργκ, Γερμανία

  • Υποβολή αιτήσεων έως: 2 Αυγούστου 2012

Το πρόγραμμα παρέχει διατομεακή, επαγγελματική ανάπτυξη σχεδίων για συγγραφείς και ομάδες δημιουργίας με στόχο την προσέλκυση κοινών παιδικής ηλικίας και οικογενειών. Οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να αναπτύξουν σχέδια για ταινίες μυθοπλασίας, τηλεοπτικές ταινίες ή σειρές, διαδραστικές εφαρμογές και σχέδια με τη χρησιμοποίηση όλων των οπτικοακουστικών μέσων (transmedia).

Οι αιτήσεις σας αποστέλλονται στη διεύθυνση: Primehouse GmbH, Kantstrasse 149 106 23 Berlin – DE. T +49 (0) 30 437272910. Carme Correa

Περισσότερες πληροφορίες στο www.primehouse.eu/4kids.html και στο e-mail p4k@primehouse.eu


MEDICI – The Film Funding Journey

7-9 Νοεμβρίου 2012, Ρέτζ, Αυστρία

  • Υποβολή αιτήσεων έως: 14 Σεπτεμβρίου 2012

Το MEDICI αποτελείται από μία σειρά πέντε σαρανταοκτάωρων σεμιναρίων για τα διαθέσιμα προγράμματα χορηγήσεων για την παραγωγή ενός οπτικοακουστικού έργου στην Ευρώπη, Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού τομέα, που είτε εργάζονται σε χρηματοδοτικούς οργανισμούςείτε διαχειρίζονται φακέλους και συμβόλαια οπτικοακουστικών παραγωγών. Το MEDICI διοργανώνεται από τη FOCAL, το Νορβηγικό, το Σουηδικό και το Αυστριακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, το Βαλλωνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Ελβετικό Πολιτιστικό Κέντρο, με την υποστήριξη του MEDIA.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο +33 629314073, στο www.focal.ch/medici-training/programme.html και στο e-mail joelle.levie@focal.ch


Digital Production Challenge

15 - 17 Νοεμβρίου 2012, Παρίσι, Γαλλία

  • Ολοκλήρωση αιτήσεων: 25 Σεπτεμβρίου 2012

Eνα ευρωπαϊκό σεμινάριο για τη ψηφιακή παραγωγή που απευθύνεται σε παραγωγούς, εκτελεστές παραγωγούς και υπεύθυνους αποπεράτωσης (post-production). Το σεμινάριο θα εξετάσει τη συνολική διαδικασία ολοκλήρωσης μίας ταινίας μυθοπλασίας ή ενός ντοκιμαντέρ, αξιοποιώντας τα ψηφιακά μέσα. Η διοργάνωση χωρίζεται σε τέσσερα μέρη:

  • Eξέταση τριών περιπτώσεων με διαφορετικούς προϋπολογισμούς από πεπειραμένους παραγωγούς και άλλους επαγγελματίες του χώρου
  • Παρουσίαση επιλεγμένων σχεδίων των συμμετεχόντων και σχολιασμός από ειδικούς
  • Συζητήσεις για τη παραγωγή με 3D και τη ψηφιακή διανομή
  • Επεξήγηση τεχνικών λεπτομερειών για την παραγωγή

Πληροφορίες στο www.digiprodchallenge.net και στο e-mail sophie.bourdon@focal.ch


ΑΓΟΡΕΣ

MEDIMED

12-14 Οκτωβρίου, Σίτσες, Ισπανία

Παράταση αιτήσεων έως: 31 Ιουλίου 2012

Στην αγορά ντοκιμαντέρ Medimed, που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Σίτσες της Καταλονίας, θα πραγματοποιηθούν φέτος ειδικά συνεδρία για την επιρροή των νέων μέσων στην παραγωγή ταινιών τεκμηρίωσης.Η πρόσκληση απευθύνεται σε ανεξάρτητα ντοκιμαντέρ που ολοκληρώθηκαν στην Ευρώπη και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο το 2011-12 και σε νέα σχέδια που έχουν εξασφαλίσει το 25% της χρηματοδότησης τους.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.medimed.org και στο e-mail info@apimed.org


Marketing Movies Online

17-20 Σεπτεμβρίου, Βαρκελώνη, Ισπανία

Παράταση αιτήσεων έως: 2 Αυγούστου 2012

Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να συνδέσει τις εταιρίες παραγωγής που αναπτύσσουν ένα κινηματογραφικό σχέδιο με εξέχοντες ειδικούς του ψηφιακού μάρκετινγκ με σκοπό την προώθηση των ταινιών τους, μέσω masterclasses και ανάλυσης περιπτώσεων που θα βοηθήσουν στην ολοκλήρωση των ταινιών τους.Κατά τη διάρκεια του τετραήμερου συνεδρίου, οι συμμετέχοντες θα προετοιμαστούν για να παρουσιάσουν την καμπάνια τους για το ψηφιακό μάρκετινγκ (pitching).Ο νικητής θα κερδίσει μία καμπάνια αξίας 5.000 λιρών στο διαδίκτυο από την εταιρία Redberry Digital.

Οι αιτήσεις σας αποστέλλονται στο Diva Films, Carnaby House, 37 Marshall St., London, W1F 7EZ, United Kingdom

Περισσότερες πληροφορίες στο www.divafilms.co.uk και στο e-mail sheena@divafilms.co.uk


Netherlands Production Platform

27 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου 2012, Ουτρέχτη, Ολλανδία

Παράταση αιτήσεων έως: 1 Αυγούστου 2012

Το πρόγραμμα θα φιλοξενήσει φέτος είκοσι ελπιδοφόρα σχέδια με δυνατότητες διεθνούς συμπαραγωγής, ενώ ο κάθε συμμετέχων θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάζει το σχέδιο του σε μία επίλεκτη ομάδα κορυφαίων επαγγελματιών του κινηματογράφου, συμπεριλαμβανομένων παραγωγών, διανομέων και χρηματοδοτών.

Οι αιτήσεις σας αποστέλλονται στη διεύθυνση: Netherlands Production Platform, P.O. Box 1581, 3500 BN Utrecht, The Netherlands, Vinkenburgstraat 19 bis, 3512 AA Utrecht, The Netherlands, T +31 (0)302303800, F +31 (0)302303801

Περισσότερες πληροφορίες στο www.filmfestival.nl/industry/hollandfilmmeeting/npp και στο e-mail eva@filmfestival.nl


3D Stereo MEDIA

4-5 Δεκεμβρίου 2012, Λιέγη, Βέλγιο

Ολοκλήρωση αιτήσεων: 31 Αυγούστου 2012

Η TWIST και η peacefulfish διοργανώνουν για δεύτερη φορά την αγορά συμπαραγωγών 3D Film Mart με την υποστήριξη του MEDIA. Η αγορά δέχεται σχέδια 3D, όπως ταινίες, τηλεοπτικά προγράμματα και εναλλακτικόπεριεχόμενο, ώστε, μετά την τελικά επιλογή, να παρουσιαστούν σε ένα πάνελ χρηματοδοτών. Το πάνελ θα βραβεύσει το καλύτερο σχέδιο με ένα χρηματικό έπαθλο αξίας 3.000 ευρώ. Θα εξεταστούν επίσης αιτήσεις για σχέδια 2D που έχουν προοπτική να εξελιχθούν σε 3D.Πάνω από 60 σχέδια περίπου κατατέθηκαν στη διοργάνωση της προηγούμενης χρονιάς, των οποίων ο συνολικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τους διοργανωτές, κυμαινόταν γύρω στα 250 εκ. ευρώ.Ως αποτέλεσμα της υποστήριξης της ΕΕ, περίπου 90% των σχεδίων που θα επιλεγούν θα προέρχεται από ευρωπαϊκές εταιρίες παραγωγής.

Οι αιτήσεις αποστέλλονται στην διεύθυνση:

Secretariat of 3D Stereo MEDIA, c/o Image&3D Europe, Avenue Constantin de Gerlache 41, B - 4000 Liège, Belgium

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο +32 (0)42336297, στο www.3dstereomedia.eu και στο e-mail market@3dstereomedia.eu


Cross-Media Forum/ The Pixel Market

16-19 Οκτωβρίου 2012, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Παράταση αιτήσεων έως: 27 Ιουλίου 2012

Η Pixel Market είναι μια ειδική αγορά για την παρουσίαση και την εύρεση χρηματοδότησης για σχέδια crossmedia, που διοργανώνεται στα πλαίσια του 6ου Cross-Media Forum (16-19 Οκτωβρίου), σε συνεργασία με το 56ο BFI London Film Festival. Κατά τη διάρκεια της διήμερης εκδήλωσης (16 & 17 Οκτωβρίου), 30 σχέδια cross-media θα παρουσιαστούν σε διεθνείς επενδυτές από το χώρο του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, της διαφήμισης, του διαδικτύου και της βιομηχανίας παιχνιδιών. Μέχρι 8 ομάδες θα επιλεγούν για το Pixel Pitch στις 17 Οκτωβρίου (NFT1, BFI Southbank) και θα διαγωνιστούν για το χρηματικό έπαθλο ARTE Pixel Pitch (6.000 λίρες) και τρία ακόμα βραβεία.

Οι αιτήσεις αποστέλλονται στη διεύθυνση:

Power to the Pixel, 3rd Floor, 1a Adpar Street, London W2 1DE, Ines Braga T +44 (0)20 7535 6720, ines@powertothepixel.com

Περισσότερες πληροφορίες στο powertothepixel.com


Διαβάστε περισσότερα για τα προγράμματα που υποστηρίζει το MEDIA και αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του MEDIA DESK HELLAS.

Tags: media