Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2019: Το Σωματείο Αμερικανών Παραγωγών ψηφίζει «Green Book»

στα 10

Με τη νίκη της στη χτεσινή απονομή, η ταινία του Πίτερ Φαρέλι μοιάζει να βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Oscars 2019: Το Σωματείο Αμερικανών Παραγωγών ψηφίζει «Green Book»

Το Σωματείο Αμερικανών Παραγωγών έδωσε χτες τα βραβεία του, ψηφίζοντας το «Green Book» ως την καλύτερη ταινία του 2018 και δίνοντας στο φιλμ του Πίτερ Φαρέλι ένα σαφές προβάδισμα για το Οσκαρ Καλύτερη Ταινίας. Το «Green Book» επικράτησε ανάμεσα στις υπόλοιπες υποψηφιότητες, που περιλάμβαναν επίσης τα «Black Panther», «BlacKkKlansman», «Bohemian Rhapsody», «Crazy Rich Asians», «The Favourite», «A Quiet Place», «Roma», «A Star is Born» και «Vice».

Διαβάστε ακόμη: Η Αμερικανική Ενωση Διευθυντών Φωτογραφίας δίνει φέτος τιμητικό βραβείο στον Τζεφ Μπρίτζες

Spider-Man: Ιnto the Spider-Verse 607

Το βραβείο καλύτερης ταινίας της Ενωσης Αμερικανών Παραγωγών αποτελεί συνήθως μια αρκετά σίγουρη πρόβλεψη για το ποιο φιλμ θα αποσπάσει και το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, καθώς οι προτιμήσεις των μελών της έχουν ταυτιστεί με εκείνες των μελών της Ακαδημίας 20 φορές μέσα στα 28 χρόνια του θεσμού, ανάμεσά τους και πέρσι, με το «The Shape of Water» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο να κερδίζει και τα δύο.

Από τις υπόλοιπες κατηγορίες, το «Spider-Man: Into the Spider-Verse» κατατρόπωσε την Pixar και τον Γουές Αντερσον ως καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων, το «Won’t You Be My Neighbor?» απέσπασε τον τίτλο του καλύτερου ντοκιμαντέρ, η έκτη και τελευταία σεζόν του «The Americans» επικράτησε στην κατηγορία της καλύτερης δραματικής σειράς, ενώ η δεύτερη σεζόν του «The Marvelous Mrs. Maisel» κέρδισε για δεύτερη συνεχή χρονιά εκείνη της καλύτερης κωμικής σειράς.

Won’t You Be My Neighbor? 607

Δείτε παρακάτω αναλυτικά όλα τα βραβεία της Ενωσης Αμερικανών Παραγωγών.

Καλύτερη Ταινία: «Green Book»
Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων: «Spider-Man: Into the Spider-Verse»
Καλύτερο Ντοκιμαντέρ: «Won’t You Be My Neighbor?»
Καλύτερη Δραματική Σειρά: «The Americans»
Καλύτερη Κωμική Σειρά: «The Marvelous Mrs. Maisel»
Καλύτερη Μίνι Σειρά: «The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story»
Καλύτερη Ταινία για Τηλεόραση ή Streaming: «Fahrenheit 451»
Καλύτερη Non-Fiction Σειρά: « Anthony Bourdain: Parts Unknown»
Καλύτερη Ζωντανή Σειρά ή Talk Show: « Last Week Tonight with John Oliver»
Καλύτερη Διαγωνιστική Σειρά: «RuPaul’s Drag Race»
Καλύτερο Αθλητικό Πρόγραμμα: «Being Serena»
Καλύτερη Μικρού Μήκους Πρόγραμμα: «Comedians in Cars Getting Coffee»
Καλύτερο Παιδικό Πρόγραμμα: «Sesame Street»

Διαβάστε ακόμη

Η 91η Απονομή των Βραβείων OSCAR® μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά στις 24 Φεβρουαρίου (προς ξημερώματα 25) από το COSMOTE CINEMA OSCARS HD με τον πρωτότυπο ήχο και από το COSMOTE CINEMA 1HD, με ελληνικό σχολιασμό από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα, απευθείας από το Λος Aντζελες. Για πρώτη φορά ελληνικό κανάλι θα βρεθεί στο κόκκινο χάλι των βραβείων OSCAR® και οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις προσελεύσεις των διασήμων και τις αποκλειστικές τους δηλώσεις στο μικρόφωνο του Γιώργου Σατσίδη. Η τηλεοπτική κάλυψη θα ξεκινήσει με τις πρώτες αφίξεις στο κόκκινο χαλί και θα κορυφωθεί στις 03.00, με την έναρξη της απονομής. Ως τότε, μη χάσεις τα περισσότερα από 80 οσκαρικά αριστουργήματα που σε περιμένουν στο pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, με ταινίες οι οποίες έχουν βραβευτεί ή ήταν υποψήφιες για OSCAR®.

Tags: Green Book