Buzz

Aν θέλετε να παρτάρετε σαν να ήταν 1999, βρήκαμε την προσωπική playlist του Prince

στα 10

Θυμάστε εκείνο το επεισόδιο του «New Girl» που υποτίθεται ότι η Ζόι Ντεσανέλ ήταν καλεσμένη σε πάρτι στο σπίτι του Prince; Μαντέψτε ποιος είχε φέρει την playlist του στο γύρισμα...

Aν θέλετε να παρτάρετε σαν να ήταν 1999, βρήκαμε την προσωπική playlist του Prince

Μετά το σοκ της είδησης του θανάτου του Prince, υπάρχει μία διάχυτη ανάγκη να γιορτάσεις και να εξηγήσεις τι σήμαινε η μορφή του ως ανεπανάληπτος μουσικός και performer, αλλά κι ως σύμβολο παθιασμένου, ασυμβίβαστου, μοναδικού αισθησιασμού. Οχι από ακαδημαϊκή υποχρέωση. Αλλά γιατί ένα πιτσιρίκι του 2016 δεν μπορεί να καταλάβει την ενέργεια της φράσης «θα παρτάρουμε σαν να ήταν 1999». Ας ξεκινήσουμε από το δεδομένο: Ο Prince ήταν, είναι, θεός. Τελεία. Τώρα πάμε παρακάτω.

Διαβάστε ακόμη: This is what it sounds like when doves cry. Ολες οι φορές που ο Prince φώτισε το σινεμά

Prince party 1999 607

Prince party 1999 607 2

Prince party 1999 607 3a

Το 1982 που ο Prince μάς παρότρυνε με την πιο πάνω φράση (στο ομώνυμο «1999») το 1999 ήταν πολύ μακριά. Παραδόξως όσο το 2016 από το 1999, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Κανείς δεν ήξερε πώς θα μας σκάσει το νέο μιλένιουμ. Το 2000 φάνταζε εξωτικό, αλλόκοτο και λίγο τρομαχτικό. Εκείνη η πρωτοχρονιά ήταν Αποκάλυψη και ξέφρενος εορτασμός μαζί. Αυτό όμως ήταν ο Prince: εμπότιζε με ηλεκτρισμένη ενέργεια όλες τις στιγμές και τις έκανε πάρτι.

Οπότε το να βρει κανείς τη λίστα με τα κομμάτια που θα διάλεγε ο ίδιος ο Νο1-muthafucka αν έκανε πάρτι, είναι λίγο μαγικό.

Το 2013 ο Prince έκανε ένα cameo στο «New Girl», όπου η «Τζες» και η «Σίσι» ήταν καλεσμένες στο πάρτι του. Ο Prince εμφανίζεται στον κήπο του μακριά από τον κόσμο να δίνει συμβουλές για τις σχέσεις και τη ζωή, αλλά πίσω στα πλατώ το πάρτι συνεχίζεται.

FALLINLOVE2NITE: ακούστε το τραγούδι του Prince και της Ζόι Ντεσανέλ

Prince Zoey 607

Σήμερα, ο μοντέρ του επεισοδίου, Στιβ Γουέλτς, μάς κάνει ένα μοναδικό δώρο. Ποστάρει στο twitter το playlist που έφερε ο ίδιος ο Prince στο γύρισμα, εξηγώντας τι θα άκουγε κανείς σ' ένα πραγματικό πάρτι του. «Αν θέλετε να γυρίσετε επεισόδιο που θα γινόταν σπίτι μου, ας είμαστε κάπως ακριβείς» τους είχε πει.

Διαβάστε τη λίστα και οργανώστε το πάρτι σας, όχι αποχαιρετισμού αλλά εορτασμού.

Prince playlist

Διαβάστε ακόμα: