Buzz

Το βίντεο της μέρας: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς & Κάρολος της Αγγλίας απαγγέλουν Σαίξπηρ

στα 10

To be or not to be: Τζούντι Ντενς, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ιαν ΜακΚέλεν... Κάρολος της Αγγλίας - όλοι επί σκηνής για να γιορτάσουν τα 400 χρόνια από το θάνατο του Σαίξπηρ!

Το βίντεο της μέρας: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς & Κάρολος της Αγγλίας απαγγέλουν Σαίξπηρ

To be or not to be (in London). To be φυσικά, καθώς αυτή την εποχή η πρωτεύουσα της Αγγλίας ζει Σαιξπηρικές μέρες και νύχτες. Θεατρικές και κινηματογραφικές εκδηλώσεις (το BFI έχει διοργανώσει το φεστιβάλ «Shakespeare on Film»), που θα διαρκέσουν όλο τον Απρίλιο και τον Μάιο, γιορτάζοντας τα 400 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου βάρδου.

Θυμηθείτε κι αυτό: Ο Ιαν ΜακΚέλεν ξεναγός μας στο Σαιξπηρικό λεωφορείο

Οι εκδηλώσεις στο Stratford-Upon-Avon το Σάββατο ήταν μία μίξη σεβασμού, μεγαλοπρέπειας, φάρσας, κωμωδίας, αυτοσαρκασμού. Ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ θα ενέκρινε αυτό τον, πολλές φορές αυτοσαρκαστικό, τόνο πιστεύουμε.

Shaekespear Live 607 2

Shaekespear Live 607 1

Ενα παράδειγμα ευφάνταστης πλάκας και ακομπλεξάριστου homage ήταν το σκετς του BBC όπου βρέθηκαν επί σκηνής οι διασημότεροι πρωταγωνιστές του βρετανικού θεάτρου, μαζί με κωμικούς, για να διαπραγματευτούν τη σωστή τονικότητα της φράσης «To Be or Not to Be» από τον «Αμλετ».

Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Dame Τζούντι Ντεντς, Ιαν ΜακΚέλεν, Ντέιβιντ Τέναντ ανάμεσα σε πολλούς που έσπευσαν να βοηθήσουν τον σύγχρονο Αμλετ στις παραστάσεις του Βασιλικού Θεάτρου, Πάαπα Εσίντου.

Shaekespear Live 607 3

Φινάλε-έκπληξη; Ο Πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας που ανέβηκε στη σκηνή κι απήγγειλε κι ο ίδιος την πιο διάσημη σαιξπηρική ατάκα.

Δείτε το βίντεο:

.

Διαβάστε ακόμα: