Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Outview 2015 περήφανα κάνει πρεμιέρα με το «Pride»

στα 10

To φετινό Outview Film Festival ανοίγει με το «Pride», επιλέγοντας για πρεμιέρα την πιο πρωτότυπη, πραγματική, συγκινητική, διασκεδαστική, ανεβαστική queer ταινία της χρονιάς!

Το Outview 2015 περήφανα κάνει πρεμιέρα με το «Pride»

Ο Μάιος στην Αθήνα ανήκει παραδοσιακά στο Outview, το LBGT κινηματογραφικό φεστιβάλ της πόλης που στην ένατη χρονιά του έρχεται δυναμικά για να ανοίξει το βλέμμα στην queer πραγματικότητα ενός κόσμου που αλλάζει, με επιλογές ταινιών απ' όλον τον κόσμο, μια ισχυρή παρουσία της εγχώριας παραγωγής φέτος, αφιερώματα και παράλληλες δράσεις - όλα κομμάτια της μικρής αλλά ισχυρής, πολιτικής και άκρως κινηματογραφικής ιστορίας του στην ελληνική πραγματικότητα.

Διαβάστε και δείτε εδώ πολλά περισσότερα για το πρόγραμμα του Outview Film Festival 2015

Εχοντας ήδη προϊδεάσει το κοινό για ένα από τα πιο δυνατά, ενδιαφέροντα και πολυσυλλεκτικά queer προγράμματα των τελευταίων χρόνων (διαβάστε όσα γνωρίζουμε εδώ), το Outview, όπως ανακοίνωσε μόλις, θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του... θριαμβευτηκά, με το «Pride» του Μάθιου Γουόρκας, την ταινία που βραβεύτηκε με το Queer Palm στο τελευταίο Φεστιβάλ Καννών, με BAFTA πρωτοεμφανιζόμενου σεναριογράφου και παραγωγού και βρέθηκε υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας.

pride 607

Το «Pride», βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, παρακολουθεί μια ομάδα ομοφυλόφιλων Λονδρέζων ακτιβιστών που φτάνει σε μια μικρή πόλη της Ουαλίας για να συμπαρασταθεί σε μια χούφτα απεργών ανθρακωρύχων και στις οικογένειες τους, που πεισματικά αντιστέκονται στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της εποχής εκείνης. Οπως γράψαμε στο Flix βλέποντας την ταινία, «Feelgood με τον τρόπο που μπορούν να το κάνουν μόνο οι Αγγλοι και με εξαιρετική πολιτική τοποθέτηση πάνω στην έννοια της αλληλεγγύης, μια απίστευτη κι όμως αληθινή ιστορία ενώνει τον γκέι ακτιβισμό με την εργατική πάλη στα χρόνια της Θάτσερ και των Smiths.» Το «Pride», μετά την πρεμιέρα του στο Outview, θα προβληθεί το καλοκαίρι στις ελληνικές αίθουσες από τη Neo Films.

Διαβάστε ακόμη: Αδερφές και παλικάρια, γίνανε μαλλιά κουβάρια στο ξέφρενο «Pride» του Μάθιου Γουόρκας

To Outview Film Festival - Ημέρες Queer Κινηματογράφου θα διεξαχθεί από τις 7 έως και τις 15 Μαΐου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Διαβάστε περισσότερα για το φετινό Outview Film Festival στην επίσημη σελίδα του στο internet.

Διαβάστε ακόμη:

Outview 2015 Poster 607