Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ πιστεύει ότι το κίνημα #metoo θα βελτιώσει τη θέση των γυναικών

στα 10

Στο άνοιγμα του Φεστιβάλ του Σάντανς, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ αναφέρθηκε στα κινήματα #metoo και #timesup, σίγουρος πως θα δώσουν περισσότερες ευκαιρίες στις γυναίκες να ακουστούν και να δημιουργήσουν.

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ πιστεύει ότι το κίνημα #metoo θα βελτιώσει τη θέση των γυναικών

«Αυτή τη στιγμή νιώθω σίγουρος πως αυτό που κάνουν τα κινήματα #metoo και #timesup είναι να δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες για τις γυναικές και περισσότερες ευκαιρίες για να ακουστεί η φωνή τους και για να κάνουν τα δικά τους πρότζεκτ. Τα πράγματα αλλάζουν σε μια ανδροκρατούμενη βιομηχανία, με τις γυναίκες να στέκονται απέναντι στη σεξουαλική εκμετάλλευση στο εργασιακό περιβάλλον και με την απαίτηση να πληρώνονται το ίδιο με τους άνδρες συναδέλφους τους. Η τάξη των πραγμάτων αλλάζει. Η φωνή των γυναικών δυναμώνει. Ο ρόλος των γυναικών είναι να εξασκήσουν τη φωνή τους. Ο ρόλος των ανδρών είναι να ακούσουν, να αφήσουν τη φωνή των γυναικών να ακουστεί.»

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ υπήρξε σαφής στο άνοιγμα του φετινού Φεστιβάλ του Σάντανς, σε μια συνέντευξη Τύπου που μονοπωλήθηκε από το θέμα των γυναικών, αυτό της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και της πατριαρχίας, αλλά κάλυψε ακόμη όλο το φάσμα των πολιτικών ανησυχιών ενός έτσι κι αλλιώς ευαισθητοποιημένου δημιουργού, όπως τα fake news, τη σημασία της δημοσιογραφίας στην Αμερική του Τραμπ.

Διαβάστε ακόμη: Η Μπριζίτ Μπαρντό θεωρεί υποκρίτριες κι ανόητες τις ηθοποιούς που καταγγέλουν σεξουαλική παρενόχληση

Robert Redford Sundance 2018 607

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου του Ρόμπερτ Ρέντφορντ εδώ:


Διαβάστε ακόμη: Ο «Οίκτος» του Μπάμπη Μακρίδη στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ του Σάντανς!