Buzz

Πόσο ρατσισμό κρύβει μια κούκλα;

στα 10

Αφού κατηγορήθηκε για την υπερβολική βία και για τον ευτελισμό της Ιστορίας των μαύρων, ο Κουέντιν Ταραντίνο βρίσκεται τώρα υπόλογος και για τη σειρά των φιγούρων του «Django Unchained» που έχουν προκαλέσει οργή σε οργανώσεις και καταναλωτές!

Πόσο ρατσισμό κρύβει μια κούκλα;

Update 21/01/2013

Αποσύρθηκαν τελικά από την αγορά οι αμφιλεγόμενες κούκλες με τις φιγούρες των ηρώων του «Django Unchained» του Κουέντιν Ταραντίνο. Μπορείτε πλέον να τις βρείτε μόνο στο Ebay με την τιμή τους να έχει αγγίξει - μέχρι και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές - τα 2.500 δολάρια και βάλε. Κάπως έτσι δημιουργούνται τα συλλεκτικά αντικείμενα!

Παρακάτω όλη η ιστορία με όσους υπήρξαν υπέρ και κατά της κυκλοφορίας των φιγούρων που πρόσθεσαν ένα ακόμη αντικείμενο συζήτησης στα ήδη πολλά που έχει προκαλέσει από τη μέρα της δημιουργίας του το «Django Unchained».

Διαβάστε ακόμη: Αφήστε ήσυχο τον Κουέντιν Ταραντίνο!

«Η δουλεία δεν είναι κάτι με το οποίο μπορείς να παίζεις. Αυτά τα παιχνίδια θα πέσουν στα χέρια ανθρώπων που μπορεί να θεωρήσουν ότι είναι ok να μιμείσαι τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονταν οι σκλάβοι. Παρακαλώ να αποσύρετε αυτές τις κούκλες από την αγορά».

Να ένα σχόλιο ενός καταναλωτή στο Amazon που θεωρεί πως οι κούκλες με τις φιγούρες των ηρώων από το «Django Unchained» προσβάλλουν την Ιστορία των μαύρων της Αμερικής. Και δεν είναι ο μόνος. Για παράδειγμα, ο διευθυντής της οργάνωσης Project Islamic Hope δήλωσε πως οι εν λόγω κούκλες είναι «ένα χαστούκι στο πρόσωπο των προγόνων μας» και συμπλήρωσε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με την ταινία (που την έχει δεί ήδη δύο φορές!) αλλά πιστεύει πως η πλαστική αναπαραγωγή των ηρώων της ταινίας «ευτελίζει τις φρικαλεότητες της σκλαβιάς και όσα έζησαν οι Αφροαμερικανοί».

Από την άλλη, συλλέκτες παιχνιδιών από ταινίες υποστηρίζουν πως είναι τραβηγμένο να πει κανείς πως οι δημιουργοί της ταινίας βγάζουν λεφτά εκμεταλλευόμενοι τη σκλαβιά με έναν να δηλώνει στα σχόλια του Amazon πως «δεν υπάρχει τίποτα ρατσιστικό στο να φτιάχνεις ένα παιχνίδι βασισμένο σε ταινία.»

Από την πλευρά της παραγωγής αλλά και της εταιρείας κατασκευής των παιχνιδιών δεν υπάρχει ακόμη καμία επίσημη δήλωση, αλλά ίσως η αντίδραση του ίδιου του Κουέντιν Ταραντίνο στις δηλώσεις του Σπάικ Λι (διαβάστε περισσότερα εδώ) να καλύπτει τους προαναφερόμενους.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Django Unchained» που βγαίνει και στις ελληνικές αίθουσες στις 17 Ιανουαρίου, έχοντας ήδη γίνει η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία στη φιλμογραφία του Κουέντιν Ταραντίνο στην Αμερική.