Buzz

Πως να χάσετε είκοσι κιλά σε μια... αφίσα

στα 10

Το βρετανικό πόστερ για την νέα κωμωδία του Πόλ Φιγκ «The Heat» δοκιμάζει την μέθοδο στην πρωταγωνίστρια του Μελίσα ΜακΚάρθι. Και γεννά αντιδράσεις.

Πως να χάσετε είκοσι κιλά σε μια... αφίσα
Κακό photoshop

Δεν υπάρχουν πολλοί που να έχουν αμφιβολίες για το πως μοιάζει η φιγούρα της Μελίσα ΜακΚάρθι. Η εξαιρετικά αστεία πρωταγωνίστρια του «Bridesmaids», δεν δείχνει να έχει κανένα πρόβλημα με τα κιλά της, τόσο στην οθόνη όσο και εκτός αυτής και στην πραγματικότητα αντίθετα από τους άγραφους κανόνες του Χόλιγουντ για το πως θα πρέπει να μοιάζει μια πρωταγωνίστρια, δεν την εμόδισαν στο ελάχιστο να γίνει μια από τις πιο εμπορικές κωμικές ηθοποιούς της Αμερικής.

Στην καινούρια της ταινία «The Heat». Σκηνοθετημένη και πάλι από τον Πολ Φιγκ του «Bridesmaids», υποδύεται μια αθυρόστομη, σκληρή αστυνομικό που αναγκάζεται να συνεργαστεί με την Σάντρα Μπούλοκ, μια πράκτορα του FBI που μοιάζει περισσότερο με συντηρητική γραφειοκράτη.

Αν τα κιλά της ΜακΚάρθι όμως δεν αποτελούν πρόβλημα για την ίδια ή για τους θεατές των ταινιών της, δεν δείχνει να συμβαίνει το ίδιο και με το τμήμα του publicity της 20th Century Fox, αφού στις αφίσες για το φιλμ δεν είναι απλά δουλεμένη υπερβολικά στο photoshop (κάτι που προφανώς ισχύει για σχεδόν όλα τα πρόσωπα που βλέπετε στα πόστερ) αλλά μοιάζει με μια άλλη γυναίκα, αυτήν που ποζάρει κάτω από την λέξη «μετά» στις διαφημίσεις για απώλεια βάρους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μελίσ ΜακΚάρθι πέφτει θύμα των βελτιώσεων του photoshop, κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στην αφίσα του «Bridesmaids», όμως εδώ η επεξεργασία είναι τόσο προφανής και κακή, που μοιάζει να έγινε κυριολεκτικά από ερασιτέχνη. Κι αν και στις υπόλοιπες αφίσες του φιλμ η ηθοποιός (όπως και η Σάντρα Μπούλοκ) έχει υποστεί ψηφιακή επεξεργασία, σε καμμιά η αλλαγή δεν είναι τόσο δραματική κι άκομψη.

Δείτε τα πόστερ του φιλμ, το «πριν» και «μετά» της Μελίσα, την αφίσα του «Bridesmaids» για σύγκριση και το τρέιλερ του φιλμ και βγάλτε τα συμεράσματά σας.

2

2

2

2

2

2