Buzz

Ποιος τολμάει να έχει το κινητό του ανοιχτό, όταν στη σκηνή είναι ο Κέβιν Σπέισι;

στα 10

Ο Κέβιν Σπέισι μπορεί να σου παγώσει το αίμα ξυπνώντας τον Φρανκ Αντεργουντ αν θέλει. Μην του δίνεις λοιπόν αφορμές. Κλείσε το κινητό σου πριν μπεις στο Old Vic Theatre...

Ποιος τολμάει να έχει το κινητό του ανοιχτό, όταν στη σκηνή είναι ο Κέβιν Σπέισι;

O Kέβιν Σπέισι φέτος ολοκληρώνει 10 χρόνια ως καλλιτεχνικός διευθυντής του φημισμένου θεάτρου του Λονδίνου, Old Vic. Το 2015 θα αφήσει το πόστο του, αλλά μέχρι να έρθει αυτή η ώρα, φορτσάρει τόσο πάνω όσο και πίσω από τη σκηνή. Πρώτα από όλα, έχει ξεκινήσει μία crowdfunding καμπάνια για να τονώσει τα έσοδα του θεάτρου, στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ προσκαλεί κόσμο να κάνει πρόβες μαζί του και να μείνει για λίγες μέρες στο σετ του «House of Cards». Διαβάστε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Επί Old Vic σκηνής όμως, ο Σπέισι κάθε βράδυ προκαλεί ακόμα περισσότερο ενθουσιασμό αυτή την εποχή: εμφανίζεται σόλο στο «Clarence Darrow», ως ο θρυλικός αμερικανός δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων Κλάρενς Ντάροου, σ' έναν ρόλο που ναι μεν είχε ξαναπαίξει (σε ταινία του PBS το 1991 και το 2009 ξανά στο Old Vic στο θεατρικό «Inherit the Wind»), αλλά ποτέ σε παράσταση που τον θέλει μόνο του στη σκηνή. Μάλιστα το στήσιμο της παράστασης θέλει τη σκηνή στο κέντρο και τους και θεατές να βρίσκονται κυκλικά γύρω του, σε άμεση απόσταση.

Απαιτείται λοιπόν πλήρης ησυχία. Κάτι που δυστυχώς στην εποχή της κινητής τηλεφωνίας και της αμετακίνητης αναίδειας του σύγχρονου ανθρώπου είναι αδύνατον. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην χτυπήσει ένα κινητό τηλέφωνο πια, παντού - στα σινεμά, στα θέατρα, στην όπερα, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου; Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί την περίπτωση να το κλείσει, ή αν περιμένει όντως κάτι πολύ σοβαρό, να το βάλει στη δόνηση; Είναι τόσο δύσκολο;


Δείτε τον Κέβιν Σπέισι να μιλάει για τη 10η θητεία του στο Old Vic

Τι πρέπει να κάνει δηλαδή κανείς για να σταματήσει αυτή η γαϊδουριά; Μήπως να τον κοιτάξει με αυτό το βλέμμα; Το ξέρετε αυτό το βλέμμα. Το βλέμμα του Βέρμπαλ, του Tζον Ντο, του Φρανκ Αντεργουντ. Το θανάσιμο βλέμμα του Κέβιν Σπέισι.

Αυτό έγινε πριν από λίγες μέρες στο Old Vic. Την ώρα ενός δύσκολου μονολόγου, στην κορύφωση του έργου, χτυπάει ένα κινητό. Επίμονα. Ο Σπέισι, χωρίς να υψώσει περισσότερο -από τον καθαρό σαρκασμό που απαιτείται- τον τόνο της φωνής του, ακούγεται να λέει, in character: «Αν δεν το σηκώσεις, σου το υπόσχομαι θα το κάνω εγώ...» Συνοδεύοντας τη συρριστική απειλή με το βλέμμα.

1

Το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα και τον αποθέωσε στο τέλος της παράστασης με ένα επίμονο standing ovation. Δεν έχουμε μάθει αν ο ένοχος θεατής απέφυγε την καρδιακή προσβολή.

Μαθαίνουμε πάντως ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο. Ακόμα και την εποχή του «Ριχάρδου Γ'», ο Κέβιν Σπέισι είχε διακόψει το λόγο του για να εισάγει ένα σναπαριστό «Πες ότι δεν μπορείς να μιλήσεις - έχεις δουλειά!» σε θεατή που χτύπησε το κινητό του.

Μία άλλη φορά είχε πάει προετοιμασμένος: όταν χτυπούσε κινητό ή αν κάποιοι από το κινητό ενοχλούσαν μιλώντας μεταξύ τους, τούς έριχνε πάνω τους μία δέσμη πράσινου λέιζερ και τους ντρόπιαζε.

Και, πείτε μας, ποιοι πραγματικά θέλουν να φέρουν τον Κέιβιν Σπέισι σε αυτή τη θέση; Ποιοι τολμούν να τσαντίσουν τον Φρανκ Αντεργουντ; Τον έχετε ακούσει να φωνάζει... «Don't surprise me! Don't you dare surprise me!»;


Διαβάστε περισσότερα: