Buzz

Ποιος θα μπορούσε να υποδυθεί τον Στιβ Τζομπς;

στα 10

Δύο πρώην συνάδελφοι ανταγωνίζονται για τον κεντρικό ρόλο στην κινηματογραφική βιογραφία που ετοιμάζεται για τον ιδρυτή της Apple. Τζορτζ Κλούνεϊ ή Νόα Γουάιλι («ER») για το ρόλο του Στιβ Τζομπς;

Ποιος θα μπορούσε να υποδυθεί τον Στιβ Τζομπς;
Ποιος θα φορούσε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση το μαύρο ζιβάγκο;

Κανονικά δεν υπάρχει καν δίλημμα - όχι απλά γιατί ο Κλούνεϊ έχει αποδείξει τελευταία ότι μπορεί να παίξει διαφορετικά πράγματα, αλλά, κυρίως, γιατί έχει μεγαλύτερη δύναμη ως χολιγουντιανός παίκτης.

Ομως ο Γουάιλι διατηρεί ένα πλεονέκτημα: έχει ερμηνεύσει τον Τζομπς στο παρελθόν στην τηλεταινία «Pirates of Silicon Valley». Kι επίσης, ίσως του είναι ευκολότερο να μεταμορφωθεί από ό,τι ο Κλούνεϊ - ο οποίος δεν φέρει καμία φυσιογνωμική ομοιότητα με τον Τζομπς.

Οι φήμες πάντως θέλουν την Sony (η οποία έχει κατοχυρώσει τα δικαιώματα του «Steve Jobs», της βιογραφίας που βασίζεται σε συνεντεύξεις που έδωσε ο εκλιπών Στιβ Τζομπς στον Γουόλτερ Αϊζακσον τα τελευταία δύο χρόνια), να σπρώχνει το πρότζεκτ στο να πραγματοποιηθεί σύντομα, κι ότι έχει προτείνει στον βραβευμένο με Οσκαρ Ααρον Σόρκιν («The Social Network») να γράψει το σενάριο.

Οσο το σκεφτόμαστε πάντως, τόσο και οι δύο ηθοποιοί μας φαίνονται ακατάλληλοι. Για να μην πούμε... λίγοι.

Διαβάστε περισσότερα για τον Στιβ Τζομπς:

Η ζωή του Στιβ Τζομπς στον κινηματογράφο!

H κινηματογραφική ζωή (και ο θάνατος) του Στιβ Τζομπς

«1984»: Ο Ρίντλεϊ Σκοτ σκηνοθετεί το πρώτο διαφημιστικό των Macintosh