Buzz

Ποιοι είναι οι πιο ισχυροί σταρ του Χόλιγουντ: διαβάστε τη λίστα του Forbes

στα 10

Η Αντζελίνα Τζολί φιγουράρει ως η πιο ισχυρή γυναίκα σταρ στο Χόλιγουντ, ενώ ο Χιου Τζάκμαν βγήκε στην κορυφή της αντίστοιχης λίστας για τους άντρες.

Ποιοι είναι οι πιο ισχυροί σταρ του Χόλιγουντ: διαβάστε τη λίστα του Forbes

Διαβάζοντας τους ισχυρούς που οριοθετεί φέτος στην παραδοσιακή λίστα του το Forbes το πρώτο ερώτημα είναι: που είναι οι σταρς. Η 100αδα του περιοδικού με τους πιο ισχυρούς celebrities (η οποία συνυπολογίζει τη δύναμη ως συνισταμένη αμοιβών, παρουσίας στα media και social networking), φέτος περισσότερο από ποτέ, μοιάζει να κατοικείται από ισχυρούς της τηλεόρασης και της μουσικής βιομηχανίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην πρώτη δεκάδα υπάρχει μόνο το όνομα του Στίβεν Σπίλμπεργκ από τον κινηματογραφικό χώρο: στο Νο1 για άλλη μία φορά συναντάμε την Οπρα Γουίνφρεϊ, στο 2 την Lady Gaga, στο 4 την Beyonce, στο 6 την πιτσιρίκα Τέιλορ Σουίφτ.

Ο πρώτος ηθοποιός κάνει την εμφάνισή του στο Νο11 και είναι ο Χιου Τζάκμαν, ο οποίος υπολογίζεται ότι κέρδισε 55 εκατομμύρια μέσα στο 2012. Ειρωνικά, η ισχύς του οριοθετείται όχι τόσο από την κινηματογραφική του παρουσία όσο με την Laughing Man Coffee επιχείρηση του.

Δεύτερος ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ στην 20η θέση (που κανείς θα θεωρούσε ότι φέτος θα έπρεπε να είναι πρώτος) έχοντας στο μανίκι του την blockbuster επιτυχία του τρίτου «Iron Man» και τα ρεκόρ των «Avengers». Μάλιστα ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ είναι αυτή τη στιγμή ο πιο ακριβοπληρωμένος σταρ του Χόλιγουντ.

Τρίτος ο Λεονάρντο ντι Κάπριο στο Νο 21.

1

Η Αντζελίνα Τζολί με τη σειρά της είναι η πρώτη χολιγουντιανή σταρ που εμφανίζεται στη λίστα, αν και στο απογοητευτικό Νο 41! Κι όμως οι αναλυτές το θεωρούν εξαιρετική επιτυχία (αναφέρουν ότι κέρδισε 33 εκατομμύρια δολάρια από τον Ιουίνιο του 2012 μέχρι τον αντίστοιχο του 2013). Ομως αποδίδουν την ισχύ της ως celebrity περισσότερο στην πρόσφατη αποκάλυψή της για τη διπλή μαστεκτομή που υπέστη και στο πώς τα media πήραν φωτιά.

Αμέσως μετά στις γυναίκες ακολουθεί η Τζένιφερ Λόρενς στο Νο 49 με εισπράξεις 26 εκατομμυρίων δολαρίων και φυσικά το Οσκαρ Α' Γυναικείου ρόλου για τον «Οδηγό Αισιοδοξίας».

Τρίτη στη σειρά η Τζένιφερ Ανιστον στην 64η θέση.

Αν θέλετε να διαβάσετε τη λίστα αναλυτικά μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Forbes.