Φεστιβάλ / Βραβεία

Πλήρες πρόγραμμα για το Πρώτο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σικάγο

στα 10

Από τις 29 Σεπτεμβρίου έως και τις 2 Οκτωβρίου το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σικάγο κάνει την πρεμιέρα του φιλοδοξώντας να φέρει το ελληνικό σινεμά ακόμη πιο κοντά στον διεθνή του εαυτό.

Πλήρες πρόγραμμα για το Πρώτο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σικάγο
Σκηνή από το βραβευμένο μικρού μήκους «Casus Belli» του Γιώργου Ζώη

Τέσσερις ημέρες γεμάτες ελληνικές ταινίες υπόσχεται η πρώτη διοργάνωση του Greek Film Fest Chicago! Που θα μοιράσει τις εκδηλώσεις του ανάμεσα στο Pickwick Theater, στο Εθνικό Ελληνικό Μουσείο του Σικάγο και το Portage Theater.

Το πλήρες πρόγραμμα του, που μόλις ανακοινώθηκε αποτελείται από τέσσερα τμήματα: το «Chrysotheke» με ταινίες που έβαλαν την Ελλάδα στον διεθνή χάρτη, το «Ηellenic Current» με επιλογή ταινιών μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, animation και ταινίες μικρού μήκους), το «Flashes of History» με ιστορικά ντοκιμαντέρ και το «Young Ambition» με σπουδαστικές ταινίες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου, την «Ιστορία 52» του Αλέξη Αλεξίου, την «Ακαδημία Πλάτωνος» του Φίλιππου Τσίτου, το «Casus Belli» του Γιώργου Ζώη, το «Eduart» της Αγγελικής Αντωνίου, την «Απνοια» του Αρη Μπαφαλούκα, τον «Ξεναγό» του Ζαχαρία Μαυροειδή, τα «45 Τετραγωνικά» του Στράτου Τζίτζη, τον «Αρσιβαρίστα και τον Αγγελο» της Ελένης Αλεξανδράκη, τα «Παιδία Δεν Παίζει» των Αργύρη Τσεπελίκα και Αγγελη Ανδρικοπούλου κ.ά.

Ταινία έναρξης θα είναι η «Χρυσόσκονη» της Μαργαρίτας Μαντά (παρουσία της σκηνοθέτιδος), ενώ το φεστιβάλ θα κλείσει ο «Γιος του Φύλακα» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου.

Διαβάστε περισσότερα για το φεστιβάλ εδώ κι εδώ

Ολο το πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε στο επίσημο site του φεστιβάλ