Buzz

«The Platform» ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας με κοινωνικό πρόσημο θριάμβευσε στο Sitges Film Festival

στα 10

Το μεγαλύτερο σινεμά φανταστικού στον κόσμο, έδωσε το μεγάλο βραβείο του στο φιλμ του Γκάλντερ Γκαζτέλου-Ουρούτια

«The Platform» ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας με κοινωνικό πρόσημο θριάμβευσε στο Sitges Film Festival

H πρώτη μεγάλου μήκους του ισπανού σκηνοθέτη είναι ένα δυστοπικό θρίλερ που διαδραματίζεται σε μια φυλακή στην οποία οι έγκλειστοι μπαίνουν εθελοντικά με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής όταν εκτίσουν την «ποινή» τους. Η φυλακή τους είναι χτισμένη κάθετα σε μια σειρά από επίπεδα -κανείς δεν ξέρει πόσα- οι ένοικοι των οποίων αλλάζουν με τυχαία σειρά σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα. Ετσι την μια εβδομάδα μπορεί να βρίσκεσαι στο επίπεδο 3 την άλλη στο 205 και την παραπάνω στο 48. Τι σημασία έχει; Κάθε μέρα στην διάρκεια του γεύματος μια μεγάλη πλατφόρμα με κάθε λογής φαγητά κι εδέσματα κατεβαίνει αργά τους ορόφους. Κι όλοι τρώνε με την σειρά του ορόφου τους κι όπως αντιλαμβάνεστε, είναι καλύτερα να είσαι ψηλά παρά χαμηλά.

Δείτε ακόμη: «Devs»: Ο Αλεξ Γκάρλαντ υπόσχεται δυστοπική, απειλητική τηλεόραση

the platform 607

Με αυτή την όχι ακριβώς ιδιαίτερα συγκαλυμμένη κοινωνική παραβολή στο κέντρο του, το «The Platform» λειτουργεί με ενδιαφέροντες τρόπους όχι μόνο ως ένα πολιτικό φιλμ μα κι ως ένα κλειστοφοβικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας με ενδιαφέρουσα δομή και πλούσιο σε εκπλήξεις.

the platform 607

Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο φεστιβάλ του Τορόντο και μετά το βραβείο της στο Σίτζες ετοιμάζεται για την έξοδό της στην (χμ…) πλατφόρμα του Netflix το οποίο την αγόρασε για παγκόσμια διανομή.

Δείτε το πρώτο τρέιλερ στο βίντεο:


Δείτε ακόμη: To «Primal» είναι μια βουβή όπερα βίας, αίματος, πόνου και δεινοσαυρων. Σε κινούμενα σχέδια!