Buzz

Περιμένοντας τον «Οίκτο» του Μπάμπη Μακρίδη

στα 10

Η καινούρια ταινία του σκηνοθέτη του «L» βρίσκεται πλέον στο στάδιο του post production.

Περιμένοντας τον «Οίκτο» του Μπάμπη Μακρίδη

Πέρασαν κι όλας πέντε χρόνια από το «L» αλλά η αναμονή για την επόμενη ταινία του Μπάμπη Μακρίδη πλησιάζει στο τέλος της. Τα γυρίσματα της ταινίας, το σενάριο της οποίας έχει γράψει ο Ευθύμης Φιλίππου (όπως και στο «L» ) έχουν ήδη ολοκληρωθεί και το φιλμ βρίσκεται στο στάδιο του μοντάζ το οποίο έχει αναλάβει και πάλι ο Γιάννης Χαλκιαδάκης.

Δείτε ακόμη: Το Eurimages χρηματοδοτεί τον «Οίκτο» του Μπάμπη Μακρίδη

Ο «Οίκτος» αφηγείται την ιστορία ενός άντρα που νιώθει χαρούμενος μόνο όταν είναι δυστυχισμένος, ενός άντρα που έχει ανάγκη τον οίκτο, που είναι εθισμένος στην λύπη και που υποβάλει τον εαυτό του στον πόνο, όταν δεν είναι λυπημένος. Είναι η ιστορία ενός άντρα σε έναν κόσμο που προφανώς δεν είναι αρκετά σκληρός γι αυτόν.

Ο ήρωας της ταινίας είναι ένας δικηγόρος 45 ετών που ζει με τον έφηβο γιο του, σε ένα όμορφο σπίτι. Είναι υγιής, ευπαρουσίαστος, με καλούς τρόπους και πάντα φροντισμένος. Τα μαλλιά του είναι καλοκουρεμένα και χτενισμένα, φορά aftershave και τα ρούχα του είναι καλοσιδερωμένα. Η γυναίκα του βρίσκεται σε κώμα σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο, μετά από ένα ατύχημα. Ο δικηγόρος προσπαθεί να κρατήσει την ζωή του σε τάξη και να διαχειριστεί την λύπη του. Μέχρι την στιγμή που εκείνη θα ξυπνήσει απρόσμενα, θα επιστρέψει σπίτι και η λύπη θα δώσει την θέση της στην χαρά. Κι εκείνος θα έρθει αντιμέτωπος με την συντριπτική απουσία της λύπης με την οποία είχε συνηθίσει να ζει. Και θα αρχίσει να κάνει μια σειρά από αλλαγές για να βρει την ισορροπία του και να φέρει πίσω στην ζωή του την θλίψη που τόσο απολάμβανε.

οίκτος 607

Τον βασικό ρόλο στο φιλμ κρατά ο Γιάννης Δρακόπουλος τον οποίο είδαμε πρόσφατα στο «Chevalier» της Αθηνάς Τσαγγάρη ενώ συμπρωταγωνιστούν οι Εύη Σαουλίδου, Νίκος Καραθάνος, Νότα Τσερνιάφσκι, Μάκης Παπαδημητρίου, Παναγιώτης Τασούλης, Κώστας Κοτούλας, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη κι Ευδοξία Ανδρουλιδάκη.

Διαβάστε ακόμη: O «Οίκτος» του Μπάμπη Μακρίδη στη CineMart του Διεθνούς Φεστιβάλ του Ρότερνταμ

Η παραγωγή ανήκει στους Αμάντα Λιβανού και Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο από την Ελλάδα, με συμπαραγωγούς τις Klaudia Smieja και Beata Rzezniczek από την Πολωνία. Συγκεκριμένα, οι εταιρείες που συμμετέχουν είναι οι Neda Film & Faliro House Production, Beben Films (Ελλάδα), Madants (Πολωνία), με τη συμπαραγωγή της ΕΡΤ, του Ιδρύματος Ωνάση, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του Polish Film Institute, της Foss SA και της Orka. Η ταινία έχει την ενίσχυση του the Eurimages Fund of the Council of Europe ενώ τις διεθνείς πωλήσεις της έχει αναλάβει η New Europe Film Sales.

Info:

Ηθοποιοί: Γιάννης Δρακόπουλος, Εύη Σαουλίδου, Νίκος Καραθάνος, Νότα Τσερνιάφσκι, Μάκης Παπαδημητρίου, Παναγιώτης Τασούλης, Κώστας Κοτούλας, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη / Production Coordinator: Νίκη Κατσαντώνη / Διέθυνση Παραγωγής: Ιωσήφ Αδάλογλου / Μακιγιάζ: Ευη Ζαφειροπούλου / Κομμώσεις: Daniella Bababekova / Κοστούμια: Δημήτρης Παπαθωμάς / Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Αννα Γεωργιάδου / Μοντάζ: Γιάννης Χαλκιαδάκης / Διέθυνση Φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Κουκουλιός / Παραγωγή: Αμάντα Λιβανού, Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Klaudia Smieja, Beata Rzezniczek / Σενάριο: Ευθύμης Φιλίππου / Σκηνοθεσία: Μπάμπης Μακρίδης

Διαβάστε ακόμη: