Buzz

Ο Πολ Τόμας Αντερσον ετοιμάζει «Πινόκιο» με Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. Αλήθεια ή ψέμα;

στα 10

Αν η κάθε νέα ταινία του Πολ Τόμας Αντερσον είναι ένας ογκόλιθος του σύγχρονου σινεμά, η επόμενη... θα έχει και κάτι από ξύλο!

Ο Πολ Τόμας Αντερσον ετοιμάζει «Πινόκιο» με Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. Αλήθεια ή ψέμα;

Για να εξηγούμαστε, αυτός εδώ ο «Πινόκιο» θα είναι πρωτίστως μια ταινία του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. Εκείνος προσπαθεί να τη στήσει και να τη χρηματοδοτήσει εδώ και λίγα χρόνια, αναζητώντας συνεργάτες, σεναριογράφο και, φυσικά, σκηνοθέτη: από το ρόστερ του πέρασαν ήδη ο Τιμ Μπάρτον κι ο Μπεν Στίλερ (διαβάστε περισσότερα). Ο ηθοποιός επρόκειτο να συνεργαστεί με τον Πολ Τόμας Αντερσον στο «Inherent Vice», στο ρόλο του Ντοκ Σπορτέλο που ενσάρκωσε εκπληκτικά ο Γιοακίν Φίνιξ - δεν τα κατάφεραν λόγω ανειλημμένων υπερ-ηρωικών υποχρεώσεων του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. Τώρα, όμως, μάλλον ήρθε ο καιρός ν' αρχίσουν νέα μαστορέματα, με στόχο τον Πινόκιο.

Διαβάστε ακόμη: Επτά πικρές αλήθειες που δεν θα μαθαίναμε ποτέ από τα παραμύθια της Disney

Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση είναι ότι ο Πολ Τόμας Αντερσον θα υπογράψει το σενάριο της ταινίας. Βέβαια ο δημιουργός δεν έχει, ως τώρα, γράψει ταινία που να μην έχει, επίσης, σκηνοθετήσει, οπότε μπορούμε να θεωρούμε πιθανό ότι θα την αναλάβει εξολοκλήρου. Οσο η Disney έχει βαλθεί να διασκευάσει σε live action ταινίες όλες τις επιτυχίες της στα κινούμενα σχέδια κι όσο ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο ετοιμάζει μελλοντικά τη δική του, σουρεαλιστική stop motion animation εκδοχή του παραμυθιού, αυτή εδώ θα είναι μια ταινία της Warner Bros, του στούντιο που αυτόν τον καιρό έχει δώσει καλλιτεχνική carte blanche στον Τζον Ράιτ για τον δικό του Πίτερ Παν στο «Pan». Περιμένοντας, πάντως, περισσότερα νέα, δεν μπορούμε να κρύψουμε την ανυπομονησία μας να δούμε τον Πολ Τόμας Αντερσον να βουτά στην ψυχοσύνθεση του εμβληματικού «Master» Τζεπέτο!

Δείτε ακόμη: I don’t believe in bedtime stories: Τρέιλερ για το «Pan» του Τζο Ράιτ