Industry

Μόνο ο αληθινός Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν στο «The Hunger Games: Mockingjay – Part I»

στα 10

Με στόχο έναν αποχαιρετισμό με σεβασμό στη συμμετοχή του ηθοποιού στην τετραλογία φαντασίας, η παραγωγή προτίμησε ν’ αλλάξει το σενάριο, παρά να τον «αναπλάσει».

Μόνο ο αληθινός Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν στο «The Hunger Games: Mockingjay – Part I»

Ο θάνατος του Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν στις 2 Φεβρουαρίου βρήκε την παραγωγή του «The Hunger Games: Mockingjay – Part I» κάπου στη μέση των γυρισμάτων.

Ο σκηνοθέτης Φράνσις Λόρενς κι ολόκληρη η ομάδα της ταινίας, αναγκάστηκε, όχι μόνο να πενθήσει για την απώλεια, αλλά και να αποφασίσει πώς θα διαχειριστεί το γεγονός για τη συνέχεια της ταινίας, καθώς ο Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν είχε ακόμα να γυρίσει δυο σκηνές, σημαντικές και με διάλογο.

Αντί να χρησιμοποιήσει αντικαταστάτες, αναγνωρίσιμους ή μη, ή, απλώς, CGI για να συμπληρώσει τα πλάνα του, ο Λόρενς προτίμησε να αλλάξει το σενάριο για να ολοκληρώσει το ρόλο του Πλούταρκ με αυτούσια την ερμηνεία του Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν και τίποτε παραπάνω ή λιγότερο. «Νομίζω ότι το να προσπαθήσουμε να αναπαραστήσουμε μια ερμηνεία του Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν θα ήταν καταστροφικό, ποτέ δε θα ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο,» δήλωσε ο Φράνσις Λόρενς.

Αυτή δεν είναι η συνήθης τακτική στις ταινίες – αρκεί να θυμηθούμε ότι ο Τζόνι Ντεπ, ο Κόλιν Φάρελ κι ο Τζουντ Λο έσπευσαν να συμπληρώσουν την παρουσία του Χιθ Λέτζερ στο «The Imaginarium of Doctor Parnassus» του Τέρι Γκίλιαμ, ή, πιο πρόσφατα, ότι τα αδέλφια του Πολ Γουόκερ τον αναπλήρωσαν στο «Fast & Furious 7». Πάντως, ο Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν που θα δούμε στο «The Hunger Games: Mockingjay – Part I» είναι ο πραγματικός, χωρίς προσθήκες και μένει να μάθουμε πώς ο ξαφνικός θάνατός του άλλαξε την ιστορία της ταινίας. Το φιλμ βγαίνει στις αίθουσες της Ελλάδας και του κόσμου στις 20 Νοεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη: