Buzz

Πέθανε η ηθοποιός Σουζάνε Λόταρ

στα 10

Η πρωταγωνίστρια του Χάνεκε σε ταινίες όπως το «Funny Games», η «Δασκάλα του Πιάνου», ή «Η Λευκή Κορδέλα», απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 51 ετών.

Πέθανε η ηθοποιός Σουζάνε Λόταρ
Η Σουζάνε Λόταρ στο Funny Games

Εχοντας σπουδάσει ηθοποιία στο Αμβούργο όπου και γεννήθηκε, η Σουζάνε Λόταρ έχτισε το όνομά της αρχικά στη σκηνή σαν μια ιδιαίτερα προικισμένη ερμηνεύτρια, μέσα από ρόλους σε παραστάσεις όπως το «Νόρα», «Το Κουτί της Πανδώρας» ή το «Καθαροί Πια» πριν στραφεί στο σινεμά και την τηλεόραση δίχως όμως ποτέ να εγκαταλείψει την σκηνή.

Συνεργάστηκε με τον Μίκαελ Χάνεκε στις ταινίες του Funny Games», «Το Κάστρο», η «Δασκάλα του Πιάνου», και η «Η Λευκή Κορδέλα». Για εκείνη την ταινία, είχε επισκεφτεί την Ελλάδα στα πλαίσια του Φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας.

Εκτός από την καριέρα της στην Γερμανία είχε αρκετές εμφανίσεις και σε αγγλόφωνες σειρές και ταινίες όπως το «The Reader», ή πολύ πιο πρόσφατα στην «Ανα Καρένινα» του Τζο Ράιτ.

To 2oo7 ο σύζυγός της Ούρλιχ Μούχε με τον οποίο είχαν υποδυθεί μαζί το ζευγάρι στο «Funny Games» και στη συνέχεια έγινε πολύ πιο γνωστός από τις «Ζωές των Αλλων», είχε πεθάνει από καρκίνο.

Ο δικός της θάνατος, ανακοινώθηκε από τον δικηγόρο της, αλλά τα αίτια δεν έγιναν γνωστά.