Buzz

Ο Πίτερ Μπράντσο του Guardian διαλέγει τις καλύτερες ταινίες του 2018

στα 10

Το φετινό κινηματογραφικό Top-10 του βασικού κριτικού του Guardian έχει τα αναμενόμενά του, έχει και λίγες υπέροχες εκπλήξεις.

Ο Πίτερ Μπράντσο του Guardian διαλέγει τις καλύτερες ταινίες του 2018

Μπορεί ο Πίτερ Μπράντσο, ο βασικός κριτικός κινηματογράφος του έγκυρου The Guardian να επιδεικνύει τα τελευταία χρόνια μια συγκεχυμένη αδυναμία στις ευρωπαϊκές και, ειδικά, στις βρετανικές ταινίες, όμως η γνώμη του είναι από τις πιο βαρύνουσες: άρα κι η δεκάδα του με τις καλύτερες ταινίες του 2018.

Βεβαίως ο Μπράντσο κρατά το #1 του για το «Ρόμα» του Αλφόνσο Κουαρόν, το #2 του για το «A Star Is Born» του Μπράντλεϊ Κούπερ (ακριβώς όπως ο Πίτερ Τράβερς του Rolling Stone), μπορεί το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου, παρά τη βρετανική εθνικότητά του, ν' απουσιάζει εντελώς (προφανώς επειδή η ταινία βγαίνει στην Αγγλία την 1η Ιανουαρίου, άρα δεν ανήκει στο 2018, παρότι αυτό δεν εμπόδισε το Sight & Sound να τη συμπεριλάβει), αλλά στη λίστα του χωρά μια μεγάλη γκάμα αγαπημένων φετινών (ημερολογιακά) ταινιών, από Λουκρεσία Μαρτέλ ως Pixar. Δείτε παρακάτω το Top-10 του και διαβάστε εδώ τις δεκάδες του και σε άλλες κινηματογραφικές κατηγορίες.


Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2018: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!


Zama 607


10. Phantom Thread του Πολ Τόμας Αντερσον
9. Widows του Στιβ ΜακΚουιν
8. Coco των Λι Ανκριτς, Αντριάν Μολίνα
7. Hereditary του Αρι Αστερ
6. Zama της Λουκρεσία Μαρτέλ
5. Western της Βαλέσκα Γκρίζεμπαχ
4. Leave No Trace της Ντέμπορα Γκράνικ
3. Cold War του Πάβελ Παβλικόφσκι
2. A Star is Born του Μπράντλεϊ Κούπερ
1. Roma του Αλφόνσο Κουαρόν

Coco 607


Διαβάστε εδώ περισσότερα Best of 2018, με λίστες, ανασκοπήσεις, τα καλύτερα και τα χειρότερα της χρονιάς που τελειώνει σε λίγο