Buzz

Στο υπέροχο νέο βιντεοκλίπ του Perfume Genius σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής είσαι εσύ!

στα 10

Ισως το καλύτερο βιντεοκλίπ που είδαμε τελευταία, το «Wreath» φτιάχτηκε από βίντεο που έστειλαν θαυμαστές του μουσικού χορεύοντας το τραγούδι.

Στο υπέροχο νέο βιντεοκλίπ του Perfume Genius σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής είσαι εσύ!

Μπορεί το hi tech (και high art) βιντεοκλίπ της Björk για το τραγούδι της «The Gate», από το πολυαναμενόμενο νέο της άλμπουμ, «Utopia», να έχει τραβήξει αναμενόμενα την προσοχή την τελευταία εβδομάδα, ωστόσο ο τίτλος του ωραιότερου ίσως βιντεοκλίπ που είδαμε πρόσφατα ανήκει μάλλον σε κάποιον άλλον.

Και αυτός είναι ο Perfume Genius, ο οποίος έδωσε χτες στη δημοσιότητα το βιντεοκλίπ για το τραγούδι «Wreath», από το άλμπουμ του «No Shape», που κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάιο. Και παρά το πένθιμο περιεχόμενο του τραγουδιού (wreath σημαίνει στεφάνι), το βίντεο είναι ένας ύμνος στη ζωή, τη διαφορετικότητα και το ανθρώπινο σώμα κάθε φυλής, φύλου και ηλικίας, και, φυσικά, στην ακατανίκητη δύναμη της μουσικής.

Διαβάστε ακόμη: Η Λίνα Χίντι του «Game of Thrones» τα σπάει στο νέο βιντεοκλίπ των Kasabian

Perfume Genius 607

Αυτό που το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι τη σκηνοθεσία δεν υπογράφει κάποιος αναγνωρισμένος σκηνοθέτης όπως ο Σπάικ Τζόουνς, ή κάποιος έμπειρος δημιουργός βιντεοκλίπ. Το κλιπ δημιουργήθηκε από προσωπικά, χειροποίητα βίντεο που έστειλαν στον ελληνικής καταγωγής Αμερικανό μουσικό θαυμαστές του από κάθε γωνιά της Γης, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του να συμμετάσχουν σε έναν διαγωνισμό με βίντεο που τράβηξαν οι ίδιοι, όπου χορεύουν (και ενίοτε τραγουδούν) το τραγούδι. Οι καλύτερες στιγμές από αυτά τα βίντεο μονταρίστηκαν για να δημιουργήσουν το επίσημο βιντεοκλίπ.

Το υπέροχο αποτέλεσμα μπορείτε να δείτε παρακάτω, μαζί με το βίντεο της νικήτριας του διαγωνισμού, της Εσπεράντζα Κρόγκερ από το Μεξικό, η οποία εύλογα είδε την παθιασμένη χορογραφία της να κυκλοφορεί ολόκληρη ως εναλλακτικό βιντεοκλίπ για το τραγούδι.



Διαβάστε ακόμη