Buzz

Γιατί κλαίνε τα παιδάκια στην προβολή του… «Πέππα το Γουρουνάκι»;

στα 10

Γιατί ένας κινηματογράφος στην Αγγλία είχε τη φαεινή ιδέα να προβάλει τρέιλερ από ταινίες τρόμου πριν από την έναρξη του παιδικού φιλμ κινουμένων σχεδίων!

Γιατί κλαίνε τα παιδάκια στην προβολή του… «Πέππα το Γουρουνάκι»;

Αν ακόμα και σήμερα, στην περίοδο κρίσης που διανύουν οι κινηματογραφικές αίθουσες, οι παιδικές ταινίες αποτελούν το πιο σίγουρο εμπορικό στοίχημα για τους αιθουσάρχες, ο λόγος είναι πολύ απλός: Μια ταινία κινουμένων σχεδίων είναι μια απόδραση όχι μόνο για τα πιτσιρίκια αλλά και για τους γονείς που μπορούν έστω και για λίγο να χαλαρώσουν σε μια σκοτεινή αίθουσα αφήνοντας το θέαμα στη μεγάλη οθόνη να κάνει τα υπόλοιπα.

Μόνο που σε μια πρόσφατη προβολή του «Peppa Pig: Festival of Fun», μιας ταινίας κινουμένων σχεδίων βασισμένης στις δημοφιλείς τηλεοπτικές περιπέτειες της γουρουνίτσας Πέπα που απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, η ευχάριστη αυτή υποτίθεται κινηματογραφική έξοδος είχε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Διαβάστε ακόμη: Η ένατη σεζόν του «American Horror Story» μας πηγαίνει πίσω στα 80s (γιατί μπορεί)

Brightburn 607

Κι αυτό γιατί οι υπεύθυνοι του βρετανικού κινηματογράφου Empire Cinema είχαν προγραμματίσει να προβληθούν πριν από την έναρξη της ταινίας τα τρέιλερ για δύο προσεχώς κυκλοφορίες ταινιών τρόμου: του «Brightburn» και του «Ma». Οπως ήταν επόμενο, τα (πολύ μικρά) παιδάκια δεν ήταν προετοιμασμένα να δουν ούτε την εναλλακτική εκδοχή φρίκης του νεαρού Σούπερμαν, ούτε την Οκτάβια Σπένσερ να ξεπαστρεύει ορεξάτους εφήβους, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν σε κλάματα που ακόμα και το πολύχρωμο χαρωπό animation που ακολούθησε δεν κατάφερε να κατευνάσει.

«Κανονικά θα περίμενα την κόρη μου να τραγουδά και να χορεύει όταν βλέπει μια ταινία σαν αυτήν, αλλά είχε πραγματικά επηρεαστεί. Προσπάθησα να καλύψω τα μάτια της κατά τη διάρκεια των τρέιλερ λέγοντάς της πως πρόκειται για ανόητες ταινίες για μαμάδες και μπαμπάδες, αλλά υπήρχαν πολλά παιδιά που έκλαιγαν και καθώς ήταν πολύ μπερδεμένη άρχισε να κλαίει κι αυτή», περιγράφει μια μητέρα που είχε την ατυχία να βρεθεί στην προβολή με τη μικρή της κόρη.

Φυσικά, οι υπεύθυνοι του κινηματογράφου εξέδωσαν ανακοίνωση απολογούμενοι για το λάθος και την αναστάτωση που προκάλεσαν, όμως σίγουρα αυτή η προβολή θα μείνει αξέχαστη για καιρό τόσο στους μικρούς όσο και στους μεγάλους θεατές της.

Δείτε παρακάτω τα δύο επίμαχα τρέιλερ.



Διαβάστε ακόμη