Buzz

Το «Call me by your Name» είναι η ταινία της χρονιάς για τον Πέδρο Αλμοδόβαρ

στα 10

Κι ο πρωταγωνιστής του, Τιμοτέ Σαλαμέ μια αληθινή αποκάλυψη.

Το «Call me by your Name» είναι η ταινία της χρονιάς για τον Πέδρο Αλμοδόβαρ

Το κινηματογραφικό site Otros Cines Europa ζήτησε από μια σειρά από Ισπανούς σκηνοθέτες να διαλέξουν την αγαπημένη τους ταινία για το 2017 και –καμμιά έκπληξη εδώ- ο Πέδρο Αλμοδόβαρ επέλεξε το «Call me by your Name».

Μια ταινία που βασίζεται στην ομορφιά και το συναίσθημα που συγκινεί και παρασύρει τόσο με την ιστορία όσο και με τις εικόνες της που φλερτάρει με το μελόδραμα μα ανυψώνεται πάνω από τα είδη δεν θα μπορούσε να συγκινήσει τον σπουδαίο Ισπανό σκηνοθέτη που στις καλύτερες στιγμές του, κάνει κάτι ανάλογο με τις ταινίες του.

Διαβάστε ακόμη: Ο Λούκα Γκουαντανίνο θα φέρει στο σινεμά τα «Εθιμα Ταφής»

call me by your name 607

«Ολα είναι όμορφα, γοητευτικά και επιθυμητά σε αυτή την ταινία» λέει ο Αλμοδόβαρ. «Τα αγόρια, τα κορίτσια, τα πρωϊνά, τα φρούτα, τα τσιγάρα, οι στέρνες, τα ποδήλατα, οι χοροί στη φύση, η δεκαετία του 80, οι αμφιβολίες και η πίστη των πρωταγωνιστών, η ειλικρίνεια των χαρακτήρων, η σχέση με τους γονείς τους. Απολαύστε την αφοσίωση των δημιουργών του Αντρέ Ασιμάν, του Τζέιμς Αϊβορι και του Λούκα Γκουαντανίνο στο πάθος των αισθήσεων, απολαύστε το φως της Βόρειας Ιταλίας και κυρίως τον Τιμοτέ Σαλαμέ, την μεγάλη αποκάλυψη της χρονιάς».

Δεν θα μπορούσαμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί του, απολύτως, ακόμη κι αν το φιλμ του Γκουαντανίνο θα μπει στην δική μας λίστα το 2018.


Δείτε ακόμη: