Buzz

Θα γυρίσει τελικά ο Πέδρο Αλμοδόβαρ σειρά για το Netflix;

στα 10

Οργιάζουν οι φήμες που θέλουν τον σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδόβαρ να ετοιμάζει σειρά για το Netflix, λίγες μέρες μετά μάλιστα από τις σχεδόν απαξιωτικές του δηλώσεις για το κανάλι.

Θα γυρίσει τελικά ο Πέδρο Αλμοδόβαρ σειρά για το Netflix;

Οι δυο πρώτες ταινίες του Netflix έχουν δημιουργήσει μια μικρή αναστάτωση στο φετινό φεστιβάλ των Καννών. Μπορεί το ίδιο το Φεστιβάλ να νιώθει μια μικρή αναταραχή στο status quo του που προκάλεσε η επιλογή δυο ταινιών παραγωγής του στο Διαγωνιστικό του τμήμα, αλλά το «Okja» του Μπον Τζουν-χο και το «The Meyerowitz Stories» του Νόα Μπόμπαχ απέσπασαν καλές κριτικές, χωρίς όμως να λείπουν και τα μικροπροβλήματα.

Διαβάστε ακόμα: Κάννες 2017: Ο Αλμοδόβαρ κάνει θέμα για το Netflix, στη συνέντευξη Τύπου της Κριτικής Επιτροπής

pedro almodovar

Από την άλλο ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Πέδρο Αλμοδόβαρ, είχε δηλώσει τα παρακάτω στην συνέντευξη τύπου την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ.

«Οι ψηφιακές πλατφόρμες είναι ένας νέος τρόπος να προσφέρονται λέξεις και εικόνες που, αυτές οι ίδιες, μάς εμπλουτίζουν. Αλλά αυτές οι πλατφόρμες δεν θα πρέπει ν' αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες φόρμες, όπως είναι οι κινηματογραφικές αίθουσες. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει ν' αλλάξουν την προσφορά προς τους θεατές. Η μοναδική λύση, νομίζω, είναι οι νέες πλατφόρμες να δεχτούν και να υπακούσουν τους υπάρχοντες κανόνες που ήδη υιοθετούν και σέβονται τα υπόλοιπα δίκτυα. Προσωπικά δεν βλέπω τον Χρυσό Φοίνικα ως ένα βραβείο που δίνεται σε μια ταινία, αν αυτή δεν προβάλλεται στη μεγάλη οθόνη. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είμαι ανοιχτός στο να απολαύσω τις νέες τεχνολογίες και νέες δυνατότητες, αλλά όσο ζω θα πολεμάω για την ικανότητα ύπνωσης του θεατή από τη μεγάλη οθόνη. Πιστεύω πως η οθόνη όπου βλέπεις μια ταινία πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την καρέκλα όπου κάθεσαι κι ότι πρέπει να αισθάνεσαι μικρός μπροστά στις εικόνες που βρίσκονται εδώ για να σε παγιδεύσουν.»

Διαβάστε ακόμα: Αυτή είναι η κριτική επιτροπή του 70ού Φεστιβάλ των Καννών

pedro almodovar

Φήμες όμως θέλουν τώρα τον Αλμοδόβαρ να έχει αναθεωρήσει και να έχει υπογράψει συνεργασία με το Netflix για να σκηνοθετήσει την πρώτη του τηλεοπτική σειρά. Αν και ο ίδιος ο Αλμοδόβαρ είχε δηλώσει στο παρελθόν πως τον είχαν προσεγγίσει αρκετά τηλεοπτικά κανάλια για να γυρίσει μια σειρά για εκείνους, τελικά τον Δεκέμβρη που μας πέρασε ανακοίνωσε πως μια συγκεκριμένη σειρά τον ενδιέφερε αρκετά, χωρίς να δώσει όμως περισσότερες πληροφορίες. Πάντως μέχρι στιγμής το Netflix δεν έχει κάνει καμία δήλωση, και η εταιρεία παραγωγής του Αλμοδόβαρ, El Deseo, έχει αρνηθεί τις φήμες.

Τέλος, ο Αλμοδόβαρ, μετά τον όλο σάλο που έχει προκαλέσει η στάση του Φεστιβάλ, αλλά και η δήλωση που έκανε ο ίδιος την πρώτη μέρα, για τις ταινίες του Netflix, είπε πως «δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να μην σε καταλαβαίνουν ή να μεταφράζουν τις δηλώσεις σου λάθος. Ούτε εγώ, αλλά ούτε κανένα μέλος της Κριτικής Επιτροπής, θα κάνουμε διακρίσεις ανάμεσα στις δυο ταινίες του Netflix και στις υπόλοιπες ταινίες που διαγωνίζονται. Είμαστε εδώ για να κρίνουμε αρτιστικά και τις 19 ταινίες που επέλεξε το Φεστιβάλ. Το είχαμε πει και παλιότερα, αλλά θέλω να το διευκρινίσω και τώρα».

To 70ό Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 17 μέχρι και τις 28 Μαΐου. Τo Flix θα βρίσκεται εκεί για ενημέρωση κάθε λεπτό για όσα θα συμβούν εντός και εκτός των σκοτεινών αιθουσών. Διαβάστε περισσότερα στο ειδικό του τμήμα, αφιερωμένο στο Φεστιβάλ Καννών, που ανανεώνεται συνεχώς.

Διαβάστε ακόμα: